Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı

Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı

Fuar, 10 Haziran-10 Eylül'de Astana'da yapılacak

ASTANA (AA) - EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı, 10-Haziran-10 Eylül'de Astana'da düzenlenecek.

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erbol Şormanov, düzenlediği basın toplantısında, 174 hektar fuar alanındaki inşaat ve montaj işlerinin sona erdiğini belirterek, 115 ülke ve 20 uluslararası örgütün fuara katılımı onayladığını bildirdi.

Fuarın başlamasına 3 ay kala pavyonların donatılmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığını ifade eden Şormanov, fuar kapsamında 3 bine yakın kültürel etkinlik yapılacağını söyledi.

Şormanov, "Katılımcı ülkelerin ulusal günleri etkinliklerini düzenleyeceğiz. Türkiye Günleri etkinliğine katılmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Şormanov, yılbaşında Kazakistan’ın 45 ülkeyle vize sistemini kaldırdığını, bunun da turistlerin fuarı ziyaret etmesini kolaylaştıracağını ifade etti.

Turistlerin fuara ilgisini çekmek için çeşitli ülkelerde roadshow etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Şormanov, "Türkiye’de de basının yanı sıra havacılık şirketleri aracılığıyla fuarımızın reklamımızı yapıyoruz." dedi.

Fuarın ülke turizmine de önemli katkı sağlayacağını dile getiren Şormanov, fuarı, yabancı turistler dahil olmak üzere 5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :