Astana Ekonomik Forumu

Astana Ekonomik Forumu

Forum çerçevesinde Türk Ticaret ve Sanayi Odası kurulacak-Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman:-"Ülkelerimiz arasındaki karşılıklı ticareti artırmak için önümüzdeki dönemde çalışmalarda bulunacağız, iş forumları yapacağız. Türk Ticaret Evle

NUR SULTAN (AA) - Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen 12. Astana Ekonomik Forumu çerçevesinde Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tüzüğünün imzalanacağı bildirildi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Kongre Merkezinde düzenelenen forumun birinci gününde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Forum çerçevesinde yarın yapılacak Türk İş Konseyi toplantısında TTSO tüzüğünün imzalanacağını belirten Kocaman, "Tüzükle birlikte hayata geçecek olan ortak ticaret ve sanayi odamız bölgede ekonomik ilişkilerin, karşılıklı ticaretin artması için çalışmalarda bulunacak." dedi.

Kocaman, istatistik bilgilere bakıldığında, Özbekistan ile Türkmenistan dahil edildiğinde Türk Konseyi üye devletleri arasındaki karşılıklı ticaretin oldukça düşük olduğuna işaret ederek, bunun ticareti artırmanın yeni mekanizma ve anlayışlara ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bu bakımdan TTSO'yu önemsediklerini ifade eden Kocaman, "Bu yapıyla ülkelerimiz arasındaki karşılıklı ticareti artırmak için önümüzdeki dönemde çalışmalarda bulunacağız, iş forumları yapacağız. Türk Ticaret Evleri denen bir proje çalışmamız var. Bunu yakında kamuoyuyla da paylaşacağız." dedi.

Kocaman, imza törenine Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov, Türk Konseyine üye ülkelerin Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanları ve büyükelçilerin katılmasının beklendiğini söyledi.

Kocaman ayrıca, TTSO'yu oluşturma fikrinin Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e ait olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:Haber Kaynağı