AŞT 12 yeni oyunla "perde" diyecek

AŞT 12 yeni oyunla "perde" diyecek

Antalya Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda 7'si yetişkin ve 5'i çocuk oyunu olmak üzere 12 eseri sanatseverlerin beğenisine sunacak

ANTALYA (AA) - Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) yeni sezonda 12 oyunla perdelerini aralayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, AŞT'nin 27 Ekim’de yeni sezonu açacağı bildirildi.

Bu sezon çocuk, gençlik ve yetişkin oyunları olmak üzere toplam yeni 12 oyunun sanatseverlerle buluşturulacağı belirtilen açıklamada, AŞT'nin ayrıca geçen sezon en beğenilen oyunları da yeniden sahneleyeceği ifade edildi.

Açıklamada, kurulduğu günden bu yana her sezonda perdelerini aynı coşku ve heyecanla aralayan tiyatronun, geçen sezon gösterimini yaptığı 189 oyunda yaklaşık 45 bin seyirciyi ağırladığı kaydedildi.

Bu sezon sahnelenecek 7'si yetişkin, 5'i çocuk ve gençlik 12 farklı oyunun provalarının tamamlandığına işaret edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Yeni sezonda provaları tamamlanan oyunlardan Danimarkalı sanatçı Jaques Mathiessen tarafından yazılan ve yönetilen 'Okyanusta Bir Su Damlası Gibi', yazar- yönetmen Antoino Fava tarafından sahneye koyulan 'Her Limanda Aşkın Komedisi', Türk Edebiyatı'nın usta ismi Necip Fazıl Kısakürek'in büyük eseri 'Para' ve deneyimli oyuncu Engin Alkan tarafından yönetilen 'Huysuz' gibi birbirinden keyifli oyunlar yeni sezonda sanatseverlerle buluşacak. Yeni oyunların yanı sıra geçen sezon seyircilerin büyük beğeniyle takip ettiği 'Geç Kalanlar', 'Kurnaz', 'Tarla Kuşuydu Juliet', 'Oyun Oyun İçinde' adlı yetişkin oyunları da sahnelenmeye devam edilecek. Ayrıca 'Değiştirilmiş Çocuk', 'Sır', 'Küçük Karabalık' ve 'Özgürlüğe Kaçış' adlı çocuk ve gençlik oyunları yeniden AŞT sahnesinde olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :