ASO'dan "istihdam seferberliği" bilgilendirme toplantısı

ASO'dan "istihdam seferberliği" bilgilendirme toplantısı

ASO Başkanı Özdebir:- "Yaklaşık 1 milyon kişiye her yıl iş bulmamız lazım. Bunun için bizim yıllık yüzde 5-7 büyümemiz gerekiyor"- "Nisan ayından itibaren işsizlik oranında düşüş ve piyasada rahatlama olacağına inanıyorum"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, her yıl yaklaşık 1 milyon kişiye iş sağlanması ve bunun için ekonominin yıllık yüzde 5-7 büyümesi gerektiğini belirterek, "Nisan ayından itibaren işsizlik oranında düşüş ve piyasada rahatlama olacağına inanıyorum." dedi.

ASO ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde "istihdam seferberliği" kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan ASO Başkanı Özdebir, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, şu anda piyasalardaki endişenin temelinde 2016'da gerçekleşen olayların olduğunu söyledi.

İşsizlik rakamlarının son zamanlarda artış gösterdiğini ve kasımda yüzde 12,1'e yükseldiğini kaydeden Özdebir, "Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Evine götüreceği ekmeği bulamamak herhalde bir aile reisi ve bir anne için en ağır olaylardandır. Bunu gören hükümetimiz birtakım tedbirler aldı ve Cumhurbaşkanı'mız da bir istihdam seferberliği başlattı. Bu seferberlik başlatılırken bunu kolaylaştıracak birtakım tatlandırıcılar devreye girdi. Bunların bir daha anlatılmasında fayda var." değerlendirmesinde bulundu.

- "Almanya bile ayakta kalamazdı"

İş gücüne katılım oranının her yıl arttığının altını çizen Özdebir, "Yaklaşık 1 milyon kişiye her yıl iş bulmamız lazım. Bunun için bizim yıllık yüzde 5-7 büyümemiz gerekiyor. Ben, nisan ayından itibaren işsizlik oranında düşüş ve piyasada rahatlama olacağına inanıyorum." dedi.

Devletin istihdamı artırmak konusunda aldığı tedbirlerin yatırımcının yatırım iştahını yeniden kabartmak amacını taşıdığını kaydeden Özdebir, "2016'da yaşadığımız olaylar Almanya'da yaşansaydı Almanya bile ayakta kalamazdı. Bunun için kendimizi tedbirli davranmak sorunda hissediyoruz. Ayağımızı her zaman yorganımıza göre uzatacağız ama Türkiye'nin hala önü açık, yatırımcı çekiyoruz ve yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi olsa da olmasa da istikrarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Taşan da 2017'nin çalışma hayatında seferberlik yılı ilan edildiğini hatırlatarak, Ankara İl Müdürlüğü olarak istihdamın korunması ve artırılması yönünde çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

Taşan, bu yıl Türkiye genelinde 100 bin kişiye girişimcilik, 100 bin kişiye mesleki eğitim, 500 bin kişiye de iş başı eğitimi verileceğini belirterek, "Biz de ASO ile Ankara'daki sanayicilerimizle bir araya gelip teşvik paketlerini anlatmak gayreti içinde olacağız." diye konuştu.

Katılımcılara uzmanlar tarafından istihdam konusundaki devlet teşvikleri hakkında bilgi verildi.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :