ASO'dan Cerablus'a insani yardım eli

ASO'dan Cerablus'a insani yardım eli

ASO heyeti, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye'nin Cerablus kentini ziyaret ederek, kadın ve çocuklarla buluştu- ASO Başkanı Özdebir:- "Huzur ve güven tesis edildikten sonra sürdürülebilirlik için insanlara aş ve iş lazım. Artık burada yatırım, ticare

CERABLUS (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) heyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye'nin Cerablus kentini ziyaret ederek, kadın ve çocuklarla bir araya geldi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir başkanlığındaki ASO üyeleri ve eşleri, Cerablus'u ziyaret etti. Heyete, Gaziantep Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar eşlik etti.

Heyet, ilk olarak Cerablus'taki İnsani Yardım ve Koordinasyon Merkezi'ne giderek, burada Türkiye'nin yürüttüğü faaliyetler konusunda bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Aksanyar, Cerablus'un artık köyleriyle birlikte 150 bin kişilik nüfusuyla güvenli hale geldiğini belirterek, Türkiye'nin bölgeye fiziki altyapı desteği sağladığını ifade etti.

Bölgede hastane ve okul hizmeti verildiğini de anlatan Aksanyar, "Altyapıyı ayağa kaldırdık. Artık sosyal sermayeye yönelik gelişmeler gündemimizde. Tarımsal ekonomi ağırlıklı olacak. Buraya gübre, tohum ve fide desteklemeleri yapıldı. Zeytin, fıstık ve buğdayın işlenmesi üzerine tarıma dayalı sanayi faaliyetleri var. Ambalaj sanayinin bölgede önemli yer tutacağına inanıyorum. Önemli bir pazar. Ekonomik faaliyet için sivil toplum ve özel sektörün destek sağlaması gerekiyor. Burada ticaret ve imalata başlama zamanı geldi." dedi.

"Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Afrin'de böyle bir yapı mı kurulacak?" sorusu üzerine de Aksanyar, "Hükümetimiz tarafından belirtilen bu. Hayatın normalleştirilmesi ve insani yardım faaliyeti olacak. Kararları Mahalli Meclis alıyor, demokratik bir yapı kuruldu." diye konuştu.

- "Yatırım ve ticaret zamanı"

ASO Başkanı Özdebir de Türk halkının her gün bölgedeki gelişmeleri takip ettiğini anlatarak, "Sizin haberinizi alınca mutlu oluyoruz. Kötü haberinizi alınca üzülüyoruz. Sizin bir yeriniz acırsa bizim kalbimiz acıyor. Sizin huzur, rahat ve güveniniz, bizim huzur, rahat ve güvenimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Türklerin gittiği her yere barış ve huzur götürdüğüne de işaret eden Özdebir, "Huzur ve güven tesis edildikten sonra sürdürülebilirlik için insanlara aş ve iş lazım. Dünyanın ve Türkiye'nin dikkatini daha fazla buraya vermek istiyoruz. Artık burada, yatırım, ticaret yapmanın zamanının geldiğini duyurmak istiyoruz. " ifadesini kullandı.

Heyet, Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Cerablus Hastanesi'ni de ziyaret etti. Hastane hakkında bilgi veren Başhekim Yasin Şahin, "Hastanede günde bin 700 hastaya bakıyoruz, 20 civarında ameliyat yapıyoruz. Muayene, ameliyat ve ilaç hizmetini ücretsiz veriyoruz.Türkiye'deki imkanların aynısı burada bulunuyor artık. Tüm Fırat Kalkanı bölgesinden buraya hasta geliyor." dedi.

ASO heyeti, mahalli meclis, yetimhane ve okul ziyaretinde de bulundu, kadınlara karanfil dağıttı. Heyet, çocuklara da oyuncak hediye etti.

ASO tarafından hazırlanan ve içinde insani yardım malzemesi bulunan tır da bölgeye geldi. Kadınlar için hijyenik ürünler, çocuklar için kırtasiye malzemesi, oyuncak ile giyeceğin yer aldığı insani yardım malzemelerinin valilik kanalıyla dağıtılacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :