Aso-leningrad Ekonomik Kalkınma Ajansı Arasında İş Birliği

Aso-leningrad Ekonomik Kalkınma Ajansı Arasında İş Birliği

ASO Başkanı Özdebir:

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Leningrad Bölgesi Ekonomik Kalkınma Ajansı arasında iş birliği anlaşması imzalandı. 

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Leningrad Bölgesi Vali Yardımcısı Dimitri Yalov başkanlığındaki heyet, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. 

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in evsahipliğinde gerçekleşen ziyarette, ASO ile Leningrad Bölgesi Ekonomik Kalkınma Ajansı arasında ortak üretim, bilim ve teknoloji, ticari ve ekonomik ilişkiler, satış pazarları ve hedef tüketici araştırmaları konularında iş birliğini içeren anlaşmaya imza atıldı.

ASO 1. OSB Başkanı da olan Özdebir, Leningrad Bölgesi ile iş birliklerinin uzun zaman öncesine dayandığını kaydetti.

Söz konusu bölgede Leningrad Ticaret Odası ve Rönesans İnşaat iş birliğiyle organize sanayi bölgesi kurulduğunu belirten Özdebir, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğine işaret etti. Özdebir, "İki bölgenin iş adamlarının daha çok iş birliği yapabilmeleri için ASO olarak iş birliği anlaşması imzaladık. Bu şekilde iş adamlarının daha rahat çalışabilmeleri için gerekli zemini hazırladık" diye konuştu.

Leningrad Vali Yardımcısı Dimitri Yalov da bölgelerine yatırım yapılması açısından çok uygun bir zaman olduğunu söyledi.

Rusya ekonomisindeki gelişmelerin Ankaralı sanayiciler için büyük fırsat yarattığını vurgulayan Yalov, "Bölgemiz yatırım açısından büyük avantajlara sahiptir. Ayrıca Türkiye'den gelen yatırımcılara da büyük saygı duyulmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Ziyarette, Leningrad Tıbbi, Eczacılık Sanayi ve Işınım Teknolojiler Kuzeybatı Kümesi ile Dinçsa İlaç Sanayi ve Dinamik Röntgen Sanayi arasında da iş birliği anlaşması imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı