ASO Başkanı Özdebir'in "iflas erteleme" açıklaması

ASO Başkanı Özdebir'in "iflas erteleme" açıklaması

KSO:- "(Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'in açıklamaları) Yargılamayı etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebilecek açıklamanın aksi yöndeki istatistikler, Sayın Nurettin Özdebir'in beyanlarının yanlış olabileceğinin kanıtıdır"- "Sayın Nuret

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası'ndan (KSO), Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in "İflas ertelemeye gidecek şirketlerin daha hızlı sonuç alabilmek için merkezlerini Kocaeli'ye taşıdığı" şeklindeki açıklamasına ilişkin, "Yargılamayı etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebilecek açıklamanın aksi yöndeki istatistikler, Sayın Nurettin Özdebir'in beyanlarının yanlış olabileceğinin kanıtıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

KSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Özdebir'in iflas ertelemeye ilişkin "Bu işlerde belli illerde yoğunlaşma var. Ağırlıklı bir kısmı Kocaeli'de açılıyor. Firmalar aslında Kocaeli firması değil. Kocaeli'den kararı kolay alabildikleri için merkezlerini orada bir ofise taşıyorlar. Oradan müracaat ediyorlar. Demek ki orada böyle bir organizasyon var. 'Biz sana iflas erteleme kararı alırız abi' mekanizması çalışıyor." şeklindeki açıklamalarının çeşitli basın kuruluşlarında yer aldığını, bunun üzerine açıklama yapma gereği doğduğu belirtildi.

Kocaeli Adliyesi'nde sadece bir ticaret mahkemesinin görev yaptığına dikkat çekilen açıklamada, "Buna karşılık Ankara'da 14 ve İstanbul'da 26 ticaret mahkemesi mevcuttur. Dolayısıyla, iddia olunanın aksine, iflas erteleme başvurularının en yoğun olduğu iller Ankara ve İstanbul gözükmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zira Kocaeli Adliyesi'nde görev yapmakta olan ticaret mahkemesinde son 4 yıl içinde verilmiş iflas erteleme kararı sayısı 2 olup, benzer şekilde Gebze Adliyesi'nde yakın zamanda kurularak faaliyete geçen ticaret mahkemesinde ise sadece 1 iflas erteleme kararı verilmiştir. Halen yargılaması devam etmekte olan iflas erteleme talepli dava sayısı ise yaklaşık 50'dir. Görüldüğü üzere, fiili ve gerçek durum Sayın Nurettin Özdebir'in açıklaması ile örtüşmemektedir. Yargılamayı etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebilecek açıklamanın aksi yöndeki istatistikler, Sayın Nurettin Özdebir'in beyanlarının yanlış olabileceğinin kanıtıdır. Sayın Nurettin Özdebir'i, Kocaeli'de faaliyet gösteren firmalarımızı, görev yapmakta olan avukatları, bilirkişileri, mahkemeleri ve dolayısıyla Kocaeli ile ilgili yanlış algılara neden olan açıklamaların aksini gösterir bilgi ve belgeleri paylaşmaya ve aksi takdirde ise tekzibe davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :