ASO Başkanı Özdebir'den "ekonomi paketi" değerlendirmesi:

ASO Başkanı Özdebir'den "ekonomi paketi" değerlendirmesi:

"Açıklanan yeni ekonomi paketi toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak"- "Yeni paket devletle milleti barıştıracak. Ekonominin kayıt altına alınması için önemli bir adım"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan yeni ekonomi paketinin toplumun tüm kesimlerini rahatlatacağını belirterek, "Yeni paket devletle milleti barıştıracak. Ekonominin kayıt altına alınması için önemli bir adım." ifadesini kullandı.

Özdebir yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi paketinin kamuya borç ödemelerini kolaylaştıracak yeni bir fırsat olduğunu ifade etti.

Stok affının devlet ve vatandaşa karşılıklı kazanç olarak yansıyacağına işaret eden Özdebir, söz konusu paketin toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak bir düzenleme olduğunu bildirdi.

Eski borçlarını taksitlendiren girişimcilerin yeni bir sayfa açacağını ifade eden Özdebir, "Bu beyaz sayfa girişimcilerimizin ileriye yönelik plan yapmalarını kolaylaştıracak, yeni yatırımları için engelsiz bir başlangıç yapmalarını sağlayacaktır. Bunun da ekonomiye çok olumlu yansımaları olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, devletin de bu paketle alacaklarını tahsil ederek gelirlerini artıracağını, böylece yeni yatırımlarla ekonomiyi büyütecek kaynakların da sağlanabileceğini belirtti.

Emeklilere verilecek yılda iki ikramiye ve 65 yaş üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığının artırılmasının da dar gelirli kesimin alım gücünü artırarak piyasaları canlandıracağını vurgulayan Özdebir, "Bu para da yine ekonomiye dönecek ve piyasaların canlanması suretiyle ekonomimize olumlu bir katkıda bulunacak. Yeni paket devletle milleti barıştıracak. Ekonominin kayıt altına alınması için önemli bir adım." ifadesini kullandı.

ASO Başkanı Özdebir, imar barışı, öğrenci affı gibi düzenlemelerin de toplumsal huzuru tesis etmek için önemli olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı