ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir:

"Yeni kurulan düzende Türkiye baş aktör. Doğusunda zengin kaynakların bulunması batısında da bunu tüketen ülkelerin getirdiği büyük bir avantaja sahip"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dünyada kartların yeniden karıldığını belirterek, "Yeni kurulan düzende Türkiye baş aktör. Doğusunda zengin kaynakların bulunması batısında da bunu tüketen ülkelerin getirdiği büyük bir avantaja sahip" dedi.

Özdebir, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) tarafından düzenlenen "İşte Fırsat" toplantısında yaptığı konuşmada, yaşanılan şehrin rekabetçiliği ile işlerin büyümesinin doğru orantılı olduğunu söyledi.

Ankara'nın hızlı trende merkez olacağını kaydeden Özdebir, bunun şehre önemli kazanımlar sağlayabileceğine işaret etti. Özdebir, Ankara'nın önemli bir potansiyeli olduğuna işaret ederek, bu değerleri daha iyi tanıtabilmek için kendilerine büyük görev düştüğünü ifade etti.

Bugünün dünyasında bilginin katlanarak gittiğinin altını çizen Özdebir, iş planlarının buna uygun olarak yapılması ve gençleri bu değerleri gözönünde bulundurarak eğitmek gerektiğine değindi.

Özdebir, dünyada iş yapmanın yolunun sivil toplum kuruluşlarından (STK) geçtiğini vurguladı.

Dünyada kartların yeniden karıldığını belirten Özdebir, "Yeni kurulan düzende Türkiye baş aktör. Doğusunda zengin kaynakların bulunması batısında da bunu tüketen ülkelerin getirdiği büyük bir avantaja sahip" dedi.

Özdebir, değişen dengelerin Türkiye'nin lehine olduğunu vurgulayarak, oyunu kuran güçlerin Türkiye'ye muhtaç olduklarını ifade etti.

 

-"Şirketlerin anayasası olmalı"

Özdebir, şirketlerin uzun süreli olabilmeleri için kurumsallaşması gerektiğine dikkati çekerek, "Kurumsallaşma, kurumsal sorumlular atanarak yapılacak birşey değil. Şirketlerin anayasası olmalı ancak bu şekilde uzun ömürlü şirketlere sahip olunabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyasında yazılı olmayan kuralların da olduğunu anlatan Özdebir, bu kuralların başarılı olmada önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu da Türkiye'nin yaklaşan bahar döneminde ekonomik ve siyasi anlamda da bir bahar yaşaması gerektiğini söyledi.

Ülkenin huzura ve istikrara kavuşması gerektiğini anlatan Allıoğlu, bu noktada herkesin üzerine düşen çalışmayı yapmasını istedi.

Konuşmaların ardından Özdebi, Allıoğlu moderatörlüğünde katılımcıların iş dünyası ve sosyal hayata ilişkin sorularını yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı