"Aşmak İçin Hareket Et Projesi"

"Aşmak İçin Hareket Et Projesi"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva: - "Toplumun yüzde 70'i engelli komşu istemiyor, yüzde 80'i engellilerle aynı yerde çalışmayı düşünmüyor, yüzde 57'si de çocuğunun sınıfında engelli öğrenci istemiyor"

SİVAS (AA) - Türkiye Beyaz Derneği öncülüğünde yürütülen "Aşmak İçin Hareket Et Projesi" kapsamında Sivas'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Proje kapsamında, 50. Yıl Kavşağı'nda toplanan, aralarında engellilerin de bulunduğu grup, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'ne kadar yürüdü.

Engelli ve engelsiz vatandaşlar burada judo gösterileri yaparak bocce oynadı. 

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, gazetecilere yaptığı açıklamada, artık engelsizlerle engellilerin proje sayesinde birlikte spor yapacağını söyledi.

Ayva, amaçlarının engelleri kaldırmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumun yüzde 70'i engelli komşu istemiyor, yüzde 80'i engellilerle aynı yerde çalışmayı düşünmüyor, yüzde 57'si de çocuğunun sınıfında engelli öğrenci istemiyor. Biz de dedik ki: Bu problemin sebebi ne? Buna kızmak doğru olmaz. Milletimiz alicenaptır, bu rakamlar bizi çok şaşırttı ama yaptığımız araştırmalar sonucunda anladık ki toplumun yüzde 90'ı engellilerin nasıl iletişim kurduğunu, nasıl eğitim gördüğünü, nasıl yemek yediğini bilmiyor. Buradaki sorunun nedeni bilmemek. 'Bunu nasıl önleyebiliriz, nasıl bu problemi çözebiliriz' diye düşündük ve faydalı bir etkinlikte buluştuk. Hem engellilere hem de engelsizlere faydalı olacak spor etkinliğinde bir araya gelerek yürüyüş yaptık."

"Aşmak İçin Hareket Et Projesi"

"Aşmak İçin Hareket Et Projesi"

Kaynak:Haber Kaynağı