"Aslan Cecil" yasağına Air Canada da katıldı

"Aslan Cecil" yasağına Air Canada da katıldı

ABD'li havayolları Delta, United ve American Airlines'ın avcılık ganimetlerinin nakliyesine getirdikleri yasağa Kanada Havayolları Air Canada da katıldı

Kamuoyuna Aslan Cecil yasağı olarak yansıyan av hayvanlarından alınan parçaların uçaklarda taşınmasına getirilen yasağa Kanada Havayolları Air Canada da katıldı. 

Aslan Cecil'in Zimbabve'deki av partisinde öldürülmesinin ardından ABD'li havayolları Delta, United ve American Airlines'ın avcılık ganimetlerinin nakliyesine getirdikleri yasağı, Kanada Havayolları Air Canada da uygulamaya başladı.

Air Canada Basın Sözcüsü Peter Fitzpatrick, yaptığı yazılı açıklamada, Air Canada  uçaklarında artık aslan, leopar, fil, bufalo, gergedan veya diğer av hayvanlarına ait parçaların taşınmasının yasaklandığını ve bu parçaların hiçbir Air Canada uçağına alınmayacağını açıkladı.

Air Canada'nın Afrika ülkelerine uçuşları olduğunu hatırlatan Sözcü Fitzpatrick, Kanada'nın Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye taraf olduğunu ve kararın da bu çerçevede alındığını duyurdu. 

ABD'nin önde gelen havayollarından Delta, United ve American Airlines havayolu şirketleri, dün aldıkları kararla artık uçaklarda aslan, leopar, fil, bufalo veya gergedan kalıntılarını taşımayacaklarını açıklamışlardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı