ASKON’dan Torba yasa semineri

ASKON’dan Torba yasa semineri

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi işadamlarına yönelik seminerlerini sürdürüyor.

Önceki gün Konya Tesmer Yönetim Kurulu Saymanı Mali Müşavir Yusuf Varlı ve Konya Tesmer Yönetim Kurulu Sekreteri Mali Müşavir Mehmet Eskici ‘Yeni Torba Yasa ve Genel Mevzuatlar’ hakkında seminer verdi. ASKON Konya Şube binasında gerçekleşen seminere katılım yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım konuşmasında, yapılandırma, Torba Yasa ve genel mevzuatlar hakkında bilgiler verecek isimleri tanıttı. Bu konuların iş dünyası için önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, konuklara bilgi vermek için sırayı Mali Müşavirler; Varlı ve Eskici’ye verdi. Daha sonra söz alan Mali Müşavir Yusuf Varlı, “Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ve matrah artırımı siz işadamları için çok önemli iki konu. Bu noktada aklınızda olan tüm soruları sorun. İkisinden de yararlanın. Bu önemli bir fırsat mutlaka değerlendirin” dedi. 

BORÇLULAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Mali Müşavir Mehmet Eskici de, yapılandırmaların sanayici için bir fırsat olduğunu ifade etti. Eskici, “Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi. Bu noktada siz değeri işadamlarının kanunu iyi takip etmesi gerekiyor. İçeriği dolu bir kanun. Borçların hafifletileceği, yapılandırmanın olacağı bu kanun büyük bir fırsat. Borçlu olanlarımız hemen başvurusunu yapsın. Bunun için hangi vergi dairesine bağlıysanız oraya yazılı başvuru yapın ve ödeme dönemini belirleyin. İlk iki taksiti ödedikten sonra, 2 defe ihlal yapabiliyorsunuz. E fatura kullananlar da internet üzerinden başvuru yapmalı. Yine e-devlet üzerinden şahsı borçlarınıza bakın. Olur ya belki unuttuğumuz borçlar vardır. Onlar için de bir yapılandırma yapabilirsiniz. Genel hatları ile baktığımız zaman borçlular için büyük bir fırsat var ortada” dedi. 

Eskici, devletin bir jesti daha olduğuna dikkat çekerek, “Yurt dışında parası olanlar artık parasını rahatça getirebilir. Devlet sorgusuz-sualsiz bu parayı alma vaadi verdi. Stopaj da alınmayacak bu paradan. Yeter ki bu para ekonomiye kazandırılsın” dedi. Konuşmaların ardından program soru-cevap şeklinde devam etti. Haber Merkezi