ASKON’dan Recep Konuk’a “devam et’ çağrısı

ASKON’dan Recep Konuk’a “devam et’ çağrısı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK) Başkanı Recep Konuk’un yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Recep Konuk gibi bir değerin bu önemli görevi sürdürmesi gerektiğini savunan Başkan Yıldırım, kendilerinden görevde kalmasını rica ettiklerini bildirdi. Başkan Yıldırım, “ASKON'umuzun önemli üyelerinden olan Konya Şeker'in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, malum olunan üzere genel kurulda aday olmayacağını açıklamıştır. Dünya markalarının kriz yaşadığı bu günlerde hedefine emin adımlarla yürüyen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Recep Konuk'un aday olmayacağı konusundaki açıklamaları ASKON Konya Şubesi olarak bizleri derinden üzmüştür.

askon’dan-recep-konuk’a-“devam-et’-cagrisi-(2)-001.jpg

Yürüttüğümüz projelerde her zaman yanımızda olan, manevi desteğini her daim hissettiren Recep Konuk beyin görevi bırakmasını kesinlikle istemiyoruz. Konya’nın ekonomik ve bilinirlik açısından önemli noktaya gelmesinde büyük emeği olan, tek kaygısı Konya olan, gıda sektöründe Konya çiftçisinin ürettiği ürünleri dünyaya tanıtan, Torku adı altında küresel bir markanın doğuşuna vesile olan, gerek siyasi gerek ticari alanda herkese örnek bir kişilik olan Recep Konuk’un bu kararını tekrar gözden geçirmesini rica ediyoruz. Konya sivil toplum örgütlerine, mesleki kuruluşlara, derneklere, siyasilere ve olayın direkt muhatabı Konyalı çiftçilere Recep Konuk'u bu kararından vazgeçirmek için hep birlikte hareket etmesi noktasında görev düşüyor. Konya’nın menfaatleri, çiftçinin kazanımları, üreticinin ürettiği ürünün katma değerinin daha çok değer kazanabilmesi için Recep Konuk’un bizleri de anlayıp, yeni dönemde görev almama kararından vazgeçmesini arzu ediyoruz. Recep Konuk’un kaldığı yerden hizmet etmeye devam edeceğine yürekten inanıyor ve ASKON Yönetim Kurulu olarak her zaman yanında olduğumuzu da bildirmek istiyoruz” diye konuştu.