ASKON heyeti, Urfa’dan verimli görüşmelerle döndü

ASKON heyeti, Urfa’dan verimli görüşmelerle döndü

Geçtiğimiz hafta ASKON Şanlıurfa Şubesi’nin daveti üzerine, Şanlıurfa’ya gezi düzenleyen ASKON Konya heyeti, gerek iş görüşmeleri noktasında gerek kültürel izlenimler noktasında verimli bir hafta sonu geçirdi

Anadolu Aslanları işadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi iş gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Mayıs ayı başında 4 ülkeye iş gezisi düzenleyen ASKON, geçtiğimiz hafta sonu da açıldığı günden bu yana adından sıkça söz ettiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi’ne iş ve tanışma gezisi düzenledi.  ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım'ın başkanlığında yönetim kurulu ve üyelerden oluşan yaklaşık 20 kişilik işadamı heyeti ASKON Şanlıurfa Şubesi’nin daveti üzerine Şanlıurfa'ya gitti.  ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri İzmirli işadamlarıyla El Ruha otelinde iş geliştirme toplantısı yaptı. Toplantıya Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak da katıldı. Çolak, Konyalı işadamlarına 6. bölge teşvik paketinde olan Şanlıurfa'nın yatırım fırsatlarını anlattı.

URFA’YA YATIRIMDA GEÇ KALMAYALIM

İkili iş görüşmelerinin de yapıldığı toplantıda ev sahibi olan ASKON Şanlıurfa Şubesi Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa'nın huzur kenti olduğunu, batıya en yakın doğu ili olan Şanlıurfa'ya yatırım için geç kalınmaması gerektiğini dile getirdi. Kobani olayları ile gündemden düşmeyen Şanlıurfa'ya böylesi bir zamanda bu kadar işadamının gelmesinin ayrı bir manası olduğuna dikkat çeken Şahin, Konyalı işadamlarına destekleri için teşekkür etti. Karşılıklı iş görüşmelerinin ardından  Şanlıurfa eski Belediye Başkanı olan şimdi ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Ahmet Eşref Fakıbaba toplantıya katılarak, Konya heyeti ile tanışma gerçekleştirdi. Fakıbaba, Urfa hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

VERİMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK

ASKON Konya Şubesi heyeti programın ertesi günü ise Şanlıurfa ASKON yöneticileri eşliğinde, Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezdikten sonra Konya'ya döndü. Geziyi değerlendiren ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, “ASKON Konya heyeti olarak hafta sonu Şanlıurfa’ya çok güzel bir gezi gerçekleştirdik. Gerek iş gerek kültür noktasında çok büyük verim alınan geziden, heyetimiz de memnun kaldı. ASKON olarak, Konya için sürekli görüşmeler yapıyor, iş adamlarımız için faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda, Konyalı işadamlarımızın yeni görüşmeler yapacağı gezilerimiz devam edecektir. Buradan bizi ağırlayan Şanlıurfa ASKON heyetine de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.