Askon Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu:

Askon Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu:

"Lokal meselelerle uğraşırken dünya genelindeki gelişmelerin de takip edilip ona göre hareket edilmesi gerekir"

MERSİN (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, lokal meselelerle uğraşırken dünya genelindeki gelişmelerin de takip edilip ona göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Abdullahoğlu, Mersin 6. İş Geliştirme Programı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ekonomideki küreseleşmenin, herkesi ilgilendiren bir noktaya geldiğini söyledi.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların ve Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların tüm dünya ekonomilerini etkilediğini anlatan Abdullahoğlu, dünya ekonomisindeki bu durumdan kimin galip kimin ise mağlup çıkacağının Türkiye için son derece kritik olduğunu söyledi.

Küresel değişimlere karşı farklı dinamikler üretilmesi gerektiğine dikkati çeken Abdullahoğlu, şöyle devam etti:

"2050 yılında gelişmiş ülkeler göreceli olarak çok ciddi bir düşüş yaşayacaklar. Gelişmekte olan ülkeler ise çok ciddi bir zenginlik profili ortaya koyacaklar. Bu kendi kendine olacak bir şey değil. Mutlaka o işin hakkını verecek şekilde bir atraksiyon yapmamız gerekir. Arkadaşlarımızın daha lokal meselelere yoğunlaştıklarını fark ettik. Lokal meseleler bizi bugün meşgul eder, yarın eder, bugün ve yarınki sorunlarımızı çözer ama biz bir taraftan önümüze bakarken kesinlikle bir taraftan da ufka gözümüzü dikmek zorundayız. Ülkemizin tamamıyla alakalı projeksiyonları ortaya koymak zorundayız. Ülkemizin tamamındaki gelişmeler bizi gerçek anlamda refaha ve zenginliğe doğru taşıyacaktır. Bunu asla gözden uzak tutmamamız lazım."

Açılış konuşmalarının ardından program katılımcıların sunumlarıyla devam etti.

Askon Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu:

Askon Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu:

Kaynak:Haber Kaynağı