Askere gidecek gençlerden anlamlı ziyaret

Askere gidecek gençlerden anlamlı ziyaret

KAYSERİ (AA) - İncesu ilçesinde bu celp döneminde askere gidecek gençler, şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Asker adayı gençler önce 2008...

KAYSERİ (AA) - İncesu ilçesinde bu celp döneminde askere gidecek gençler, şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti.

Asker adayı gençler önce 2008 yılında Kuzey Irak'ta sürdürülen kara harekatında şehit düşen Piyade Çavuş Yusuf Özmen'in Subaşı Köyündeki mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Gençlerden Onur İğde mayıs ayının ilk haftası askere gideceğini belirterek, ziyaretlerdeki amaçlarının acıları tekrar yaşatmak olmadığını, değerli şehit ailelerinin onur ve gururunu paylaşmak istediklerini söyledi.

İğde, "Allah devletimize milletimize zeval vermesin. İnşallah tez zamanda ülkemiz bu terör belasından kurtulur. Başka ocaklara ateş düşmez. Kanımızın son damlasına kadar vatan için savaşmaya, ölmeye bizlerde hazırız." dedi.

Şehit annesi Cennet Özmen de "Şehidimizi unutmadınız, onu dualarla yad ettiniz. Allah sizlerden razı olsun. Allah sizleri korusun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan'ın İncesu'daki ailesini ziyaret eden gençler burada ''Şehit eşleri, çocukları, anne ve babaları bizlere şehidimizin emanetidir'' diye konuştular.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :