"Asker Ocağında Ana Kucağı" projesi

"Asker Ocağında Ana Kucağı" projesi

Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın "Asker Ocağında Ana Kucağı" projesiyle yardıma muhtaç aileler, askerdeki yakınlarının yemin törenine gönderiliyor- 2012'de başlayan projeden bugüne kadar 124 aile faydalandı

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın "Asker Ocağında Ana Kucağı" projesiyle yardıma muhtaç aileler, askerdeki yakınlarının yemin törenine gönderiliyor.

AA muhabirinin vakıf yetkililerinden aldığı bilgiye göre, vakıftan yardım alan ve askerde olan çocukları veya eşlerinin yemin törenine maddi imkanları olmadığı için katılamayan ailelere yönelik çalışma başlatıldı.

Maddi imkanı olmayan ailelerin gurur anlarını yaşayacağı yakınlarının yemin törenine katılmaları için "Asker Ocağında Ana Kucağı" projesi hazırlandı.

2012'de başlayan proje kapsamında, oğullarının ya da eşlerinin yemin törenine katılacak ailelerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları, vakıf veya bulunan sponsorlar tarafından karşılanıyor.

- 124 aile faydalandı

Sosyal yardımın, yoksul vatandaşların sadece karnını doyurmak olmadığını vurgulayan vakıf yetkilileri, bu projenin de bir sosyal yardım olduğunu ve 2012'den bugüne kadar 124 ailenin faydalandığını açıkladı.

Acemi birliklerinin bulunduğu batı illerine ailelerin gönderildiğinin altını çizen vakıf yetkilileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan ve maddi imkanı olmayan ailelerin de, çocuklarının yemin törenlerine katılmakta zorlandığını, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Türkiye genelinde uygulanması halinde bu sorunun aşılabileceğini belirtti.

Vakıf yetkilileri, doğudan ve batıdan gençlerin yemin töreninde aynı üniforma içinde, Türk bayrağı üzerindeki aynı silaha ellerini koyarak yemin etmelerinin, yakınları için gurur kaynağı olduğunu, acemi birliğini tamamlayan erlerin ailelerinin aynı platformda bu anları izlediklerini kaydetti.

Herhangi bir geliri olmayan, çocuğu ya da eşi askerdeki ailelere vakıf tarafından aylık 250 lira maddi yardım yapıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :