Aşk bir daha! Atiker Konyaspor-Salzburg

Aşk bir daha! Atiker Konyaspor-Salzburg

Vitoria Guimaraes Karşısında Avrupa’daki ilk galibiyetini alan Atiker Konyaspor, Salzburg’u ağırlıyor

Yeşil-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki üçüncü bugün sahasında Avusturya temsilcisi FC Red Bull Salzburg ile karşılaşacak. 20.00’da başlayacak karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak

 

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün Avusturya temsilcisi FC Redbull Salzburg'u konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan Craig Pawson yönetecek. Pawson'ın yardımcılıklarını Lee Betts ve Ian Hussin yapacak. Edward Matthew Smart'ın 4. hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Robert Madley ve Chris Kavanagh olacak. Müsabaka, TRT 1 ve Tivibu Spor 2'den naklen yayınlanacak.

YENERSE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK

Gruptaki ilk karşılaşmasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya deplasmanda 1-0 yenilen Atiker Konyaspor, ikinci haftada konuk ettiği Portekiz ekibi Vitoria karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle, Avrupa kupalarındaki ilk 3 puanına ulaştı. Grup lideri Salzburg ise ilk hafta deplasmanda Vitoria ile 1-1 berabere kaldı, ikinci maçta evinde Olympique Marsilya'yı 1-0 mağlup etti.  Atiker Konyaspor, grupta lider durumda bulunan Salzburg’u yenerse Avrupa kupalarındaki ikinci galibiyetini alacak puanını 6’ya çıkaracak ve ilk 2’ye girerek gruptan çıkma adına büyük avantaj yakalayacak.

 

AVRUPA KUPALARINDA 9. MAÇ

Atiker Konyaspor, bu akşam Avrupa kupalarında 9. sınavına çıkacak. Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 8 maçta birer galibiyet ve beraberlik alırken, 6 karşılaşmada yenildi. Atiker Konyaspor, bu maçlarda attığı 4 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.  Konyaspor'un Avrupa kupalarında geride kalan 8 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

2016-2017 SEZONU:

A. Konyaspor-S. Donetsk      : 0-1

Gent-Atiker Konyaspor         : 2-0

Atiker Konyaspor-Braga        : 1-1

Braga-Atiker Konyaspor        : 3-1

S. Donetsk-A.Konyaspor       : 4-0

A.Konyaspor-Gent                 : 0-1

2017-2018 SEZONU:

O. Marsilya-A. Konyaspor     : 1-0

Atiker Konyaspor-Vitoria      : 2-1

 

UEFA AVRUPA LİGİ I GRUBU

 TAKIMLAR                        O         G         B         M         A         Y         Av.      P

1- Salzburg                             2          1          1          0          2          1          1          4

2- Atiker Konyaspor              2          1          0          1          2          2          0          3

3- Olympique Marsilya          2          1          0          1          1          1          0          3

4- Vitoria                                2          0          1          1          2          3          -1         1

GÜNÜN MAÇLARI

20.00   A. Konyaspor - Salzburg                 

20.00   O. Marsilya - V. Guimaraes 

 

ONUR KONUKLARI AMPUTE MİLLİ TAKIM

Bu akşamki karşılaşmanın “Onur Konukları” Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı olacak. Daha önce Zonguldaklı madenciler, Victoria Guimaraes maçında konuk edilmişti.

HAKAN DA TRİBÜNDE OLACAK

Geçtiğimiz hafta sonu Atiker Konyaspor’un Galatasaray ile oynadığı karşılaşma öncesinde yaşanan olayda darp edilen ve sözlü tacize uğrayan Hakan Karaoğlu, Salzburg maçında misafir edilecek. Hakan, karşılaşmayı Nalçalılılar taraftarlar grubuyla birlikte izleyecek.