"Asırlık yol konforlu olacak"

"Asırlık yol konforlu olacak"

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda sıcak asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:- "En yüksek kalite

ORDU (AA) - Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda çalışmalar devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017'de hizmete girmesi planlanan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Üç etaptan oluşan yolun ilk etabının ocak ayı itibarıyla açıldığını belirten Yılmaz, "Bu yolun en zor bölümü Ordu ve Sivas arasındaki güzergah. Yaklaşık 88 kilometresi Ordu sınırları içinde yer alıyor. Bu güzergahın da yüzde 90'ı tamamlandı. Yüzde 10 gibi az bir bölümü kaldı. Önümüzdeki aylarda bu güzergah da tamamlanarak, Ordu sınırlarındaki güzergahın hepsi tamamlanmış olacak. İnşallah bu sene büyük bölümü, 2017'de de tamamı açılacak." dedi.

- "Hem turizm hem de ticaret canlanacak"

Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla 120 kilometrelik Ordu-Mesudiye yolunun 30 kilometre kısalarak 3 saatten 1 saat 15 dakikaya, Sivas-Ordu arası ulaşımın ise 1,5-2 saate ineceğini ifade ederek, yolun Karadeniz'in kapısını Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz'e açacağını, bu yolla hem turizm hem de ticaretin canlanacağını vurguladı.

Yolun tamamlanan kısımlarında sıcak asfalt çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Yılmaz, "En yüksek kalitede sıcak asfalt serilmesine devam ediliyor. Vatandaşlarımız ve sürücülerimiz inşallah daha rahat, daha konforlu ve güvenle ulaşımını sağlayabilecek." diye konuştu.

- Şehitlerin isimleri tünellerde yaşatılacak

Yılmaz, yol güzergahındaki 25 tünele şehit adlarının verilmesi için çalışma başlattıklarını da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Daha önce şehitlerimizin isimlerini kentin önemli cadde ve bulvarlarına vermiştik. Şimdi de şehit asker ve polislerimizin isimlerini Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahında yer alan tünellere vermeyi hedefliyoruz. Şehitlerimiz bu vatan ve millet uğruna canlarını feda etti. Onların canlarıyla mücadele yaptıkları bu ortamda bizlerin en azından manevi huzurlarına saygı gösterebilecek küçük de olsa bu tür icraatlara imza atmamız lazım. Resmi altyapısı hazır. Ordulu hemşehrilerimizin bu yönde bize çok ciddi talepleri olmuştur. İnşallah her bir tünelimizin önünde şehitlerimizin isimleri yer alacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :