Asırlık el yazması Kur'an-ı Kerimler ABD'de sergilendi

Asırlık el yazması Kur'an-ı Kerimler ABD'de sergilendi

Washington'da sergilenen her biri yüzlerce yıllık 47 el yazması Kur'an-ı Kerim yoğun ilgi gördü

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da açılan "Kur’an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri" sergisi, ziyaretçi akınına uğradı.

Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesindeki sergide, her biri yüzlerce yıllık 47 el yazması Kur'an-ı Kerim yer aldı.

Müze yetkilileri, serginin ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.

AA muhabirinin görüştüğü bazı ziyaretçiler, serginin ABD’de islamofobiyle mücadele noktasındaki önemine değindi.

ABD’de bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla ülkedeki Müslümanların bir çok siyasi tartışmanın merkezi haline getirildiğine dikkati çeken 26 yaşındaki Doug Kempner, müzenin Müslümanlar hakkındaki ön yargıları yıkacağını kaydetti.

Kempner, “Bu sergi, insanların sürekli bahsettiği fakat hakkında pek bir şey bilmediği İslam hakkında onlara bambaşka bir gerçeği sunacak ve onları İslam kültürüyle tanıştıracak.” diye konuştu.

Ashequl Hoque da müzeyi ziyaret için farklı bir eyaletten geldiğini belirterek, “İslam, medyanın sürekli belli bir söylemi içerisinde kullanılarak bir çok anlamda anlam değişikliğine uğruyor.” dedi.

Amerikan halkının İslam’ı daha iyi anlaması için bu tür sergilerin ve çalışmaların önemine işaret eden Hogue, “İnsanlar İslam’la tanıştıkça Kur’an'ın mesajını ve o mesajın arkasındaki derinliği daha iyi anlayacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Türk Hava Yolları, Koç Holding ve Doğan Holding tarafından da desteklenen sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinin işbirliğiyle açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :