Aşırı terlemeye çözüm

Aşırı terlemeye çözüm

Medicana Konya Hastanesi Göğüs Hastalıkları doktorlarından Operatör. Dr. Serdar Özkan, aşırı terlemelerin yarım saat süren ameliyatla kesin çözüme kavuşacağını söyledi.

Operatör Dr. Serdar Özkan, aşırı terlemenin sosyal bir sorun haline geldiğini belirterek “Vatandaşlar bu durumlarda değişik tedaviler uygulamaktadır. İlaç tedavisi gibi botoks tedavisi gibi ancak bunlar kalıcı çözüm olmuyor. Biz koltuk altından yaptığımız yarım saat süren kısa bir ameliyatla koltuk altı, el ve yüz bölgesindeki terleme sorununu kalıcı olarak çözmekteyiz. Hastalarımız ameliyattan bir gün sonra taburcu olmakta ve günlük yaşamlarına devam edebilmektedir” dedi.

Bahsedilen terlemenin ortam sıcaklığıyla alakası olmadığını ifade eden Özkan, “Genellikle stresli durumlarda artan bir terlemedir. Bu hastalar normal kişilerden daha fazla terler. Gün içinde 2-3 defa koltuk altı terlemesinden dolayı kıyafetlerini değiştirebilir ya da başkalarıyla tokalaşamayacak kadar el terlemesi mevcuttur. Yapılan ameliyattan sonra bu terleme hastalığı çözüme kavuşmaktadır. Ameliyat sonrası herhangi bir ilaç ya da başka bir tedavi uygulanmasına gerek yoktur” diye konuştu.

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Özkan, “Ameliyat koltuk altı bölgesinden yaklaşık 30 santim iki kesiyle gerçekleşmektedir. İki taraflı ameliyat yarım saatte yapılmaktadır. Halk arasında bu ameliyat ter bezinin alınması olarak bilinir bu yanlış bir tabir. Ter bezinin alınması söz konusu değildir. Sadece terlemeye neden olan sinirin ameliyatla ortadan kaldırılması sonucu aşırı terleme önlenmektedir” dedi.