Aşırı terlemenin sonu mümkün

Aşırı terlemenin sonu mümkün

Özel Medicana Konya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, aşırı terleme sorunu olanların yapılan kapalı ameliyattan 1 gün sonra hiçbir sorun olmadan günlük yaşamına devam edebileceğini söyledi.

Yaz mevsiminde kendini daha çok gösteren ancak bir müddet sonra sürekli hal alan aşırı terleme sorunu sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Yapılan cerrahi müdahale sonrasında hastaların eski sorunsuz yaşadığı günlere döndüğünü söyleyen Özel Medicana Konya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, "Normal sınırlardan daha üst düzeyde olan terlemeler için özellikle yüz, koltuk altı ve el bölgesinin terlemesi için hastalarımız ilaçlar kullanmakta ancak bu ilaçlar tedaviye yeterince yardımcı olamamaktadır. Biz bunun tedavisini kapalı ameliyatla akciğere dokunmadan sadece terlemeyle ilgili olan sinirlerin kesilmesini gerçekleştirerek geri dönüşümsüz olarak ömür boyu sürecek şekilde hastalarımızın tam olarak kurtulmalarını sağlamaktayız” dedi.

Op. Dr. Serdar Özkan, “Terleme miktarının fazla olduğu hastalarımız günlük yaşantılarında, mesleki yaşantılarında, sosyal ilişkilerinde sıkıntı çekmektedirler. Ancak böyle sıkıntılar ameliyat sonrasında tamamen kalkmaktadır. Günlük yaşantılarını, aktivitelerini, sosyal yaşantılarını gönül rahatlığıyla devam ettirebilirler. Terlemeye neden olan bir hastalık bulunmadığı takdirde bu terleme kişinin günlük yaşantısını, iş hayatını, sosyal aktivitelerini engellemesi durumunda 6 aydan uzun süren haftada en az 1 defa tekrar eden aşırı terleme durumlarında hastalarımız gönül rahatlığıyla cerrahi tedaviye gelebilir. Kapalı ameliyatla tedaviyi gerçekleştirip hastaların sorunsuz bir şekilde yaşantılarını devam etmelerini sağlamaktayız. Ameliyattan 1 gün sonra hastalarımız günlük yaşantılarına dönebilmekte, her türlü sosyal aktivitelerini, iş yaşantılarını rahat bir şekilde geçirmektedir” şeklinde konuştu.

Şikayetin giderilmesi için yapılan operasyon sonrasında yaşam şartlarında herhangi bir problem yaşanmayacağını belirten Op. Dr. Özkan, “Gerçekleştirdiğimiz ameliyattan sonra hastalarımızın yaşamında, yeme içmelerinde kısıtlama bulunmamaktadır. Normal yaşantılarına aynı şekilde devam etmektedirler. Herhangi bir ek ilaç kullanmalarına, egzersiz yapmalarına gerek yoktur” dedi.

Ayrıca müdahalenin sonucundan çekindiğini söyleyen hastaların da olduğunu söyleyen Op. Dr. Özkan, “Hastalarımızın akıllarına şöyle bir soru gelebilir; ‘Terleme durdurulduktan sonra bunun vücuda bir zararı var mıdır?’ diyebilirler. Hayır, vücuda hiçbir zararı yok. Çünkü, ameliyat sonrasındaki terlemesi duran bölgelerin atması gereken ter, vücut tarafından ya başka bölgelerden atılmakta, ya da idrar yoluyla atılmaktadır. Dolayısıyla insanlara herhangi bir zararı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.