Aşiretlerin PKK'ya tepkisi sürüyor

Aşiretlerin PKK'ya tepkisi sürüyor

Diyarbakır'daki Şahinan aşireti temsilcisi Gülçer:"Herkesin terör örgütüne 'biz sizi istemiyoruz, sizin düşüncelerinize katılmıyoruz' demesi lazım"- "Halkı baskı ve zulümle farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar. Öldürme ve baskıyla kimse başarılı olmadı, ol

DİYARBAKIR (AA) - ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır'daki aşiret temsilcilerinin, terör örgütü PKK'nın saldırılarına tepkisi devam ediyor.

Çınar'ın Yarımkaş köyünde bir araya gelen Şahinan aşireti üyeleri, Türk bayrağı astıkları evlerinde terör örgütü PKK'nın yaşamı hiçe sayan saldırılarını lanetlediler.

Aşiretin temsilcilerinden Hadi Gülçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşiret üyelerinin tamamının 1990'lı yıllardan bu yana terör örgütüne karşı mücadele ettiklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını belirten Gülçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu günden bu yana bölgeye yönelik önemli hizmetlerin yapıldığına işaret etti.

Terör örgütü PKK'nın yabancı devletlerin taşeronluğunu yaptığına dikkati çeken Gülçer, şöyle konuştu:

"Kürtlerin hiçbir sorunu yoktur. Biz huzur istiyoruz, milletin refahını istiyoruz. AK Parti iktidarı 13 yılda büyük işler yaptı. PKK kullanılıyor, başkaların maşasıdır. Bu millete zarardan başka hiçbir şey vermedi. Vatandaşlarımızı öldürdü, evleri yaktı."

Geçmişte PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu aşiretine üye bir çok kişinin katledildiğini anımsatan Gülçer, terör örgütüyle mücadelede devlete desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Teröristlerin bölgedeki vatandaşa zulüm yaptığını vurgulayan Gülçer, "Halkı baskı ve zulümle farklı yönlere çekmeye çalışıyorlar. Öldürme ve baskıyla kimse başarılı olmadı, olamaz. Herkesin terör örgütüne 'biz sizi istemiyoruz, sizin düşüncelerinize katılmıyoruz.' demesi lazım." ifadelerini kullandı.

- "Saldırılara tahammül edemiyoruz"

Aynı aşiretin üyesi Ahmet Dağhan ise yaklaşık 20 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarının köy yoluna döşediği mayın sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

O tarihten bu yana aşiret üyelerinin terör örgütü PKK'ya karşı silahlı mücadele verdiğini dile getiren Dağhan, "Teröristlerin sivil ve askerlere yönelik yaptığı saldırılara tahammül edemiyoruz. Terör örgütünü yaptığı kanlı saldırılar dolayısıyla kınıyoruz." dedi.

HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini ifade eden Dağhan, HDP'li milletvekillerinin terör örgütü PKK propagandası yaptığını savundu.

Bube aşireti temsilcisi Ramazan Kuşakçıoğlu da, terör saldırılarının olmadığı huzurlu ve mutlu ortamda yaşamayı arzuladıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :