ASİAD'tan "Kardeş Aileler Projesi" önerisi

ASİAD'tan "Kardeş Aileler Projesi" önerisi

ASİAD Başkanı Başaran:- "Projeye göre, Türkiye'nin başta doğusu ve batısı olmak üzere her yöresinden aileler kendilerine kardeş aile seçerek maddi, manevi, sosyal ve kültürel anlamda bir birliktelik kuracaklar. Bu birliktelik toplumun tek yürek olması adı

İSTANBUL (AA) - Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, dernek olarak önerdikleri "Kardeş Aileler Projesi"nde, Türkiye'nin başta doğusu ve batısı olmak üzere her yöresinden ailelerin kendilerine kardeş aile seçerek maddi, manevi, sosyal ve kültürel anlamda bir birliktelik kuracağını, bu birlikteliğin toplumun tek yürek olması adına önemli olduğunu belirtti.

Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin doğusunda ve batısında yaşayan halkın maddi ve manevi olarak kaynaşmasının önemine işaret ederek, derneğin "Kardeş Aile Projesi"ne ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'yi içerisinde bulunduğu terör sarmalından kurtaracak "en iyi yol"un, halkın birbiriyle kenetlenmesi, kaynaşması, birbirini iyi tanıması olduğunu ifade eden Başaran, şunları kaydetti:

"Halk, birbiriyle sıcak temas halinde oldukça, ilişkileri gelişecek, olaylara bakış açıları, düşünceleri, yorumları buna göre şekillenecektir. Bu birlikteliği sağlamak adına Kardeş Aile Projesi adı verdiğimiz, devletin ve ilgili bakanlıkların kontrolünde gerçekleştirilecek bir proje ortaya koyduk. Bu projeye göre, Türkiye'nin başta doğusu ve batısı olmak üzere her yöresinden aileler kendilerine kardeş aile seçerek maddi, manevi, sosyal ve kültürel anlamda bir birliktelik kuracaklardır. Bu birliktelik toplumun tek yürek olması adına son derece önemlidir."

Başaran, aile yanına yerleştirmenin veya uzaktan maddi yardım yapmanın devlet tarafından kontrol edildiği bir sistemle projenin yürütülebileceğini anlatırken, fon aracılığı ile bir çok ailenin başta terör olmak üzere illegal tüm yapıların ağına düşmekten kurtulacağını savundu.

Devletin yaptığı eğitim, sağlık, bilim, sanat yatırımlarının bu şekilde daha güçlü algılanacağını belirten Başaran, projenin gerçekleşmesi halinde ciddi bir toplumsal potansiyelin ortaya çıkacağını, toplumdaki ayrışmanın ve yabancılaşmanın son bulacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :