Asgari ücret ne zaman 1300 TL olacak

Asgari ücret ne zaman 1300 TL olacak

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan asgari ücretin Aralık 2016'da bin 300 liraya çıkarılacağını söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NTV canlı yayınında 1 Kasım seçimleri ve partisinin seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

RUSYA'NIN HAVA SAHASI İHLALİ

Ali Babacan'a ilk önce gündemin sıcak maddesi olan Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali soruldu. Suriye krizinin başından bu yana ilkeli bir duruş sergilediklerini ifade eden Babacan,"Rusya bizim için dost ülke, pek çok alanda ortak çıklarlarımız var. Bunun kendileri de farkında. Biz komşularımıza saygılı davrandık. Rusya'dan uluslararası hukuka saygı bekliyoruz" dedi.

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ

AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçim beyannamesine değinen Babacan, sosyal ve ekonomik vaatlerin neden 7 Haziran öncesi verilmediği eleştirilerine "Yeni açıklanan vaatlerin önemli bir bölümü 7 Haziran'da açıkladığımız beyannamede de vardı. Ancak bunların tanıtılmasını yeteri kadar yapamadık" sözleriyle yanıt verdi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI KARARI SON DAKİKADA ALINDI

Babacan, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi vaadine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret konusu en son gün yani beyannamemiz baskıya girmeden önce son dakikada karara bağlanmış bir husus. Refahtan dar gelirli kesimin daha fazla pay almasıyla ilgili kaygılarımız, bir taraftan da Türkiye'nin büyümek için, rekabet gücünün korunmasıyla ilgili gerçekler. Bu ikisi arasında zor bir karar oldu. Diğer partiler çok yüksek, kafa karıştırmaya yönelik yüksek rakamlar telaffuz etti.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BİN 300 LİRA OLACAK?

Diğer siyasi partilerin bu konudaki inandırıcılığı bizimkisi kadar yüksek değil. Biz rakam söylediğimiz zaman daha inandırıcı oluyor. 1 Ocak'ta zaten bir asgari ücret artışı olacak. Ama bizim niyetimiz aralık 2015'te bin lira olan asgari ücretin aralık 2016'ya gelindiğinde bin 300 lira olması."

"VAATLERİMİZ BÜTÇEYİ ETKİLEMEYECEK"

'Seçim vaatlerine kaynak' polemiğine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Babacan, AK Parti'nin seçim vaatlerinin bütçeyi etkilemeyecek boyutta olduğunu savundu.

Babacan, "Bizim taahhütlerimiz milli gelirin yüzde 1'i. Bu maliyet gelecek yıl 550 milyar dolar olacak bütçemiz içerisinde oldukça küçük bir rakam. Açıkladığımız vaatler bütçe hedeflerimizi etkilemeyen ve yerinde tutmayı sağlayacak boyutta"diye konuştu.