"Asgari ücret 2 bin 300 lira olmalı!"

"Asgari ücret 2 bin 300 lira olmalı!"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, asgari ücretin sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları ilgilendirdiğini, bu nedenle talebe tüm çalışanların sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Asgari ücret net 2 bin 300 lira olmalıdır" talebinde bulundu.

Asgari ücretin sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları ilgilendirdiğini, bu nedenle talebe tüm çalışanların sahip çıkması gerektiğini belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır Asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyulmalı ve işçinin ailesi de dikkate alınmalıdır" dedi.

Beko, sözlerine şöyle devam etti: Asgari ücret bütün çalışanlar için ortak saptanmalıdır. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları, verimlilik ve milli gelir artışı dikkate alınmalıdır. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması, milli gelir artışından yararlanması, ücretin geçim ücreti olabilmesi, asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi için asgari ücret net 2 bin 300 lira olmalıdır.