ASELSAN Polonya ile iş birliğini geliştiriyor

ASELSAN Polonya ile iş birliğini geliştiriyor

ANKARA (AA) - ASELSAN, Polonya'da gerçekleştirilen "MSPO 2015 Savunma Sanayi Fuarı"nda, ülkenin tank modernizasyonu ve hava savunma sistemleri tedarik projeleri...

ANKARA (AA) - ASELSAN, Polonya'da gerçekleştirilen "MSPO 2015 Savunma Sanayi Fuarı"nda, ülkenin tank modernizasyonu ve hava savunma sistemleri tedarik projeleri için aday oldu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen fuar,  Polonya'nın Kielce şehrinde, 4 Eylül'e kadar sürecek.

Fuara Savunma Sanayi Müsteşarlığının koordinasyonu ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği organizasyonunda, milli katılım çerçevesinde iştirak eden ASELSAN, füze fırlatma, haberleşme, elektro optik, aviyonik, uzaktan komutalı silah sistemleri, radar, elektronik harp sistemleri alanlarında sistem ve ürünlerini sergiledi.

Polonya'nın tank modernizasyonu ve hava savunma sistemleri tedarik projeleri için aday olan ASELSAN, fuarda ayrıca ülkenin yerel savunma sanayi firmalarıyla kalıcı işbirliği modeli oluşturulmasına yönelik bir konferansa da ev sahipliği yaptı.

ASELSAN yetkilileri, Polonya'nın kamu savunma sanayi firmalarını tek çatı altında birleştiren PGZ (Polish Armament Group) ile iş birliğinin başlatılması hususunda da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı