Asayiş uygulamasında "telefon dolandırıcısı" yakalandı

Asayiş uygulamasında "telefon dolandırıcısı" yakalandı

Fatih'te yapılan asayiş uygulamasında, telefon dolandırıcılığı yöntemiyle Manisa'daki bir kadını 400 bin lira dolandırdığı belirlenen şüpheli 200 bin lirayla yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki asayiş uygulamasında gözaltına alınan ve üzerinde 200 bin lira bulunan kişinin, telefon dolandırıcılığı yöntemiyle Manisa'da bir kadını 400 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 29 Mart akşamı Aksaray bölgesinde yaptıkları asayiş uygulaması sırasında, durdurulan ticari taksideki müşteri M.H.K'nın (29) çantasında 200 bin lira olduğu belirledi.

GBT kontrolü yapılan zanlı, telefon dolandırıcılığından suç kaydının çıkması üzerine gözaltına alındı.

Ekipler, paranın kaynağı sorduğunda şüphelinin, yanındaki paranın bir akrabasına ait olduğunu ve araba almak için İzmir ve Manisa'ya gittiğini, ancak araç satın almadan geri döndüğünü ifade etmesi üzerine Manisa ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti.

Söz konusu miktarda herhangi bir dolandırıcılık olayı olup olmadığının sorulması üzerine, Manisa'da bir kadının 200 bin lira civarında ziynet eşyası ile 200 bin lira nakit parasının kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren ekipler, gözaltına alınan kişinin dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli olduğunu tespit etti.

Yanındaki paraya el konulan zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :