Asansörde sıkışan işçinin ölümü davası

Asansörde sıkışan işçinin ölümü davası

Cumhuriyet Savcısı Güreşçi, Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada, 1 kişinin beraatini, işveren ve bina sorumlusunun ise "taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti

İSTANBUL (AA) - Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Uğur Güreşçi, 1 kişinin beraatini, işveren ve bina sorumlusu 2 kişinin ise "taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 3 tutuksuz sanığın avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Güreşçi, esas hakkında mütalaasında, Esenler'de faaliyet gösteren otelde temizlik görevlisi olarak çalışan maktul Konca Kaflı'nın 28 Ekim 2012'de otel personelinin kullandığı servis asansörüne bindiği belirtilerek, asansörün 2. ve 3. kat arasında kalması üzerine Kaflı'nın yardım istediği, personelin asansörün kapısını zorlayarak açtığı, Kaflı'nın 3. kata yakın yerde sıkışarak hayatını kaybettiği anlatıldı.

Mütalaada, sanıkların personel asansörünün sık sık arıza yaptığını bildiği halde tamir ettirmeden kullandırmaya devam ettirdikleri, periyodik kontrol ve bakımlarını yaptırmadıkları kaydedilerek, neticeyi öngördükleri halde gerekli tedbir almayarak Kaflı'nın ölümüyle neticelenen kazaya neden olan sanıklar hakkında bilinçli taksir hükümlerinin uygulanması talep edildi.

Sanık Kenan Güney'in üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığından beraati istenen mütalaada, işveren ve bina sorumlusu sanıklar Aydın Çiçen ve Seydan Çiçen’in "taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılması öngörüldü.

Mahkeme, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın 28 Ekim 2012'de 2. ile 3. katta asansörün kalması ve üniformasının sıkışması sonucu hayatını kaybettiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar Aydın Çiçen, Seydan Çiçen ve Kenan Güney'in ''taksirle ölüme neden olma'' suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bakırköy 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kaflı'nın avukatları sanıkların ''kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi'' suçundan yargılanmalarını talep etti. Dosya yetkili mahkemeye karar verilmesi için Yargıtay'a gönderilmişti. Yargıtay, suç maddesinin değişmesi ihtimaline binaen sanıkların Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına karar vermişti. Bunun üzerine dava görevsizlik kararı verilerek, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :