Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

Hopa ilçesinde akülü arabaları heyelan altında kalan kas erimesi hastası üç kız kardeşe, AFAD tarafından yeni tekerlekli sandalye verildi

ARTVİN (AA) - Hopa ilçesindeki sel ve heyelan felaketinde evlerinin çökmesi sonucu akülü arabaları heyelan altında kalan üç kız kardeşe yeni tekerlekli sandalyeleri Artvin AFAD Müdürlüğü tarafından teslim edildi.

Sugören köyünde yaşayan Zübeyha ve İsrafil Çelik çiftinin evleri sel ve heyelanda çöktü. Kas erimesi hastalığı bulunan Büşra (27), Kübra (23) ve Şükriye Çelik'in (13) akülü arabaları da zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Artvin Valiliğinin talimatı ile Çelik ailesi başka bir eve yerleştirildi. Ailenin bir yıllık kira ihtiyacı karşılandı.

Baba İsrafil Çelik kızlarının akülü arabalarının heyelan altında kalması ve kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle devletten yardım istedi. Bunun üzerine Artvin AFAD Müdürü Salih Avcı öncülüğünde tedarik edilen tekerlekli saldalyeler, aileye teslim edildi. 

Salih Avcı, yaptığı açıklamada, yaraları sarmaya gayret ettiklerini belirterek, "Ailemizin evini kiraladık ve sıcak yuvaya yerleştirdik. Şimdi de bizden talep ettikleri arabaları teslim ettik. Engelli kardeşimizin taleplerini yerine getirdik. İlerleyen zamanda bu sandalyeleri akülü araba ile değiştireceğiz. Devlet olarak herkesin elinden tutmaya gayret ediyoruz" dedi.

- "Bir tane istemiştim devlet 3 tane getirdi"

Baba İsrafil Çelik ise, "Allah razı olsun. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Ben bir tane istemiştim devlet üç tane getirdi. Acil yardıma ihtiyacı olan varsa ikisini onlara versinler. Benim çocuklarıma bir okulda lazım olacak. Ben 20 yıldır onları okula götürüp getiriyorum. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Büşra Çelik de herkese teşekkür ederek, "Çok mutluyum. Biz bir tane istemiştik üç tane getirdiler. Ne diyelim, çok mutluyuz" ifadesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı