Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

Türk Kızılayı, Hopa'daki sel ve heyelanda mağdur olan vatandaşlara sıcak yemek dağıtmaya başladı- Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Biçer: "Türk insanının bize verdiği desteği burada halkımıza aktarmaya devam ediyoruz"

ARTVİN (AA) - Türk Kızılayı, Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelanda mağdur olan vatandaşlara sıcak yemek dağıtmaya başladı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Biçer, beraberindeki ekiplerle ilçeye bağlı 5 mahallede selden etkilenenlere sıcak yemek dağıttı.

Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 5 gündür alanda olduğunu belirterek, "Çalışmaya, mağdur vatandaşlar için su, gıda kolisi ve hijyen seti dağıtımı ile başladık. Bugünden itibaren de sıcak yemek dağıtımına geçtik" dedi.

İhtiyaca göre 8 veya 10 gün bölgede sıcak yemek dağıtacaklarını ifade eden Biçer, "İhtiyaç olursa yine dağıtmaya devam edeceğiz. Menü kuru fasulye, pilav, nohut ve makarna gibi çeşitli yemeklerden oluşuyor. Türk insanının bize verdiği desteği burada halkımıza aktarmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Günde iki öğün yemek vereceklerini belirten Biçer, şöyle devam etti:

"Öğlen ve akşam olmak üzere yaklaşık 3 bin kişiye yemek vermeyi planlıyoruz. Her öğün, valilik ve kaymakamlığın bize bildirdiği bin 500 kişiye yemek vereceğiz. Vatandaşlarımız çok seviniyor. Türk Kızılayı'nın onlarla birlikte olması demek, Türk insanın ve devletin onlarla olması demektir, ülkesinin, tüm insanlarının kalbinin onlarla olması demektir. Herkes mutlu. İnsanlara hizmet ve destek olduğumuz için biz de mutluyuz."

Sıcak yemek alan İlknur Özdemir, "Burada bir felaket oldu. Kızılay da burada sıcak yemek dağıtıyor. Çok güzel bir şey. Devletimizden Allah razı olsun" dedi.

Erzurum'dan kızına destek olmak amacıyla ilçeye gelen İsmet Çınar ise "Kızımın evini su bastı. Türk Kızılayı'nın dağıttığı yemeği kendisine götürüyorum, çocuklarına yedirecek. Devletimizden Allah razı olsun. Bu tür yardımlara devam etsinler" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı