Artvin'de yamaçlara çelik ağ

Artvin'de yamaçlara çelik ağ

Belediye Başkanı Kocatepe:- "Kentte kaya parçası düşme olasılığı bulunan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı çelik ağlarla ördük"

ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kentte kaya parçası düşme olasılığı bulunan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın çelik ağlarla örüldüğünü bildirdi.

Doğu Karadeniz'in en sarp arazi yapısına sahip Artvin'de geçen yıldan beri yol kenarları başta olmak üzere kaya ya da hafriyat düşme riski olan alanlara Artvin Belediyesi görevlilerince profesyonel dağcıların desteği ile çelik ağ örülüyor.

Artvin Belediye Başkanı Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, çelik ağların bir bölümünün belediyenin imkanları ile bir kısmının da sponsor desteği ile çekildiğini bildirdi.

Amaçlarının halkın bu sorununu çözmek olduğunu dile getiren Kocatepe, "Kentte kaya parçası düşme olasılığı bulunan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı çelik ağlarla ördük. Geçen yıl en önemli noktalardan biri olan Artvin Devlet Hastanesi kavşağından aynı hastanenin karşısına kadarki 7 bin 500 metrekarelik yamaç araziye çelik ağ ördük. Bu yıl da 2 bin 500 metrekarelik alana sahip Çayağzı Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki yamaç araziye çelik ağ çektik." dedi.

Kocatepe, çelik ağ çektikleri alanlardaki çalışmaları kısa sürede tamamladıklarını ifade ederek, halkın en önemli şikayet konularından olan taş düşme riskinin ortadan kaldırıldığını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :