Artvin'de arıcılara kovan ve elektroşoklu çit sistemi dağıtıldı

Artvin'de arıcılara kovan ve elektroşoklu çit sistemi dağıtıldı

Borçka'da 60 orman köylüsüne, ücretsiz bin 200 kovan ile 60 elektroşoklu çit sistemi verildi - Artvin Orman Bölge Müdürü Ecevit: "İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesine ilişkin bu yıl uygulanacak projeler kapsamında üreticilere 2 milyon 795

ARTVİN (AA) - Artvin'in Borçka ilçesinde 60 orman köylüsüne Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında ücretsiz bin 200 kovan ile yaban hayvanı zararlarının azaltılması amacıyla 60 elektroşoklu çit dağıtıldı.

Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, ilçeye bağlı Kale köyündeki Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne ait Düzhanlar deposu önünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilde arıcılığın gelişmesi amacıyla arı üretimi yapanlara katkı sağlamak için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda 2016 yılında Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin hayata geçirildiğini belirten Ecevit, "Projenin gelir getirici faaliyetleri kapsamında arıcılara kovan ve yaban hayvanı zararlarının azaltılması amacıyla elektroşoklu çit sistemi veriyoruz. İlk olarak Borçka'nın Camili mikro havzasında yer alan Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerindeki 60 aileye bin 200 arı kovanı ile 60 elektroşoklu çit sistemi dağıtacağız." dedi.

Ecevit, proje çerçevesinde ay sonunda Yusufeli ilçesi mikro havzasındaki Alanbaşı, Bakırtepe, Çeltikdüzü, Kılıçkaya ve Köprügören köyündeki 27 aileye de 540 arılı kovan ile 27 elektroşoklu çit sistemi dağıtılacağını ifade ederek, "Böylece 87 aileye bin 740 kovan ve 87 elektroşoklu çit sistemi ulaştırılmış olacak. İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesine ilişkin bu yıl uygulanacak projeler kapsamında üreticilere 2 milyon 795 bin 722 lira hibe desteği sağlanacak." diye konuştu.

Ecevit, projelerin bölgede arıcılığın geliştirilmesi noktasında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Vekili Hüseyin Çam, İlçe Belediye Başkanı Aslan Atan ve diğer ilgililerin katıldığı tören, üreticilere kovan ve elektroşoklu çit sistemi dağıtımının ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :