Artuklu'dan Selçuklu’ya kardeşlik köprüsü

Artuklu'dan Selçuklu’ya kardeşlik köprüsü

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kardeşlik köprüsü kapsamında Mardin/Artuklu’dan gelen şehit ve gazi ailelerini ağırladı. Başkan Altay, “Bu vatan için canını veren şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz başımızın tacı” dedi.

 

Mardin’den gelen Şehit ve Gazi Aileleri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi ve Mardin Artuklu Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğinden 40 kişilik bir heyet Selçuklu’yu ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda heyet ilk olarak Şehrimi Tanıyorum etkinliği ile Mevlana Müzesi, İnce Minareli Medrese, Karatay Medresesi ve Alaaddin Tepesini gezdi. Daha sonra Konya Gaziler ve Şehitler Derneği ile Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesini ziyaret eden heyetin programı Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Sille gezisi ile devam etti. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda heyet ile bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya ve Selçuklu hakkında bilgilendirme yaptı.

ARTUKLU İLE KARDEŞ BELEDİYEYİZ

Artuklu Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“Sizleri Konya'da misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra daha sık görüşmeyi umut ediyoruz. Burada kazandığımız tecrübeleri aktarmak ve böylece Mardin'e bir faydamız olsun arzu ediyoruz. Bu manada başkanımız sizlerin Konya'yı ziyaret etmek istediklerini söyledi. Bizler de büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade ettik. Şehit aileleri her zaman başımızın tacı ve sizleri burada ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Sizlerin evlatları, eşleri ve çocukları bu vatan için en değerli varlıklarını toprağı bıraktılar. Onun için hepinizin başımızın üstünde yeri var. Onun için sizler için ne tür hizmet var ise onu da yapmaya gayret ediyoruz. Tekrar hoş geldiniz” dedi.

Heyet adına konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Koordinatörü Abdülhekim Dündar Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

artukludan-selcuklu’ya-kardeslik-koprusu-(4).jpg