Artnavutluk'taki NATO Parlamenter Asamblesi Toplantısı

Artnavutluk'taki NATO Parlamenter Asamblesi Toplantısı

Toplantıya katılan NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Bak:- "Varşova Zirvesi'nden sonra NATO'da yeni bir yol haritası söz konusu olacak ve bunun değerlendirmesini İstanbul'da yapacağız"

TİRAN (AA) - NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, "Varşova Zirvesi'nden sonra NATO'da yeni bir yol haritası söz konusu olacak ve bunun değerlendirmesini İstanbul'da yapacağız." dedi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi bahar oturumuna katılan Bak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda Türkiye'nin tezlerini, görüşlerini ve özellikle Suriye konusundaki görüşlerini aktardıklarını söyledi.

Oturuma katılan NATO üyesi ülkelerin milletvekilleri ve diğer katılımcıların, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin ev sahipliğini takdir ettiğini aktaran Bak, bu toplantının ikinci ayağı olan 62. toplantının 18-20 Kasım'da İstanbul'da yapılacağını ifade etti.

Tiran'daki toplantıya katılan temsilcileri İstanbul'a davet ettiklerini dile getiren Bak, "İstanbul'da çok geniş bir katılım bekliyoruz. Buraya hem Cumhurbaşkanımızın hem Meclis Başkanımızın hem Başbakanımızın davetiyelerini getirdik. Onları da burada paylaşıyoruz." dedi.

Bak, toplantıda Varşova Zirvesi öncesi neler hazırlanacağının ve ajandada olacakların belirlendiğini söyleyerek ayrıca komitelerce yazılmış raporlar üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Temmuz ayın ikinci haftasında Polonya'da NATO'nun önemli bir zirvesinin yapılacağını anımsatan Bak, bu zirvede özellikle Rusya ile ilgili konular ve DAEŞ ile mücadelenin gündemde olacağını söyledi.

Bak, Türkiye'nin terör ve PKK ile mücadelesini milletvekilleri ile paylaştıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Onların terörizmle mücadelemizi desteklemelerini istiyoruz. Biz de Türkiye'nin görüşlerini burada ifade ediyoruz. Gerçekten yoğun katılımlı bir toplantı oluyor. Yarın da diğer komitelerin çalışmaları devam edecek. Pazartesi günü ise Genel Kurul toplantısı yapılacak. Türkiye NATO'nun önemli bir üyesi ve güney kanadının en önemli temsilcisi. Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum, enerji meseleleri ve ülkeler arasındaki çatışmalar çok önem arz ediyor."

İstanbul'daki NATO toplantının önemine dikkati çeken Bak, "Kasım ayında, İstanbul'da yapılacak toplantı çok daha geniş katılımlı ve çok daha tartışmalı geçecek. Çünkü Varşova Zirvesi'nden sonra NATO'da yeni bir yol haritası söz konusu olacak ve bunun değerlendirmesini İstanbul'da yapacağız." dedi.

Tiran'daki toplantıya NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeleri Faik Öztrak, Şafak Pavey ve Ziya Pir de katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :