"Artık düşman terör örgütleri kurdurarak milletimizin içine salıyor"

"Artık düşman terör örgütleri kurdurarak milletimizin içine salıyor"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:"Artık savaşlar cephelerde olmuyor. Eskiden ecdadımız vatanını, milletini, bayrağını, namusunu korumak için cephelerde savaşırdı. Şimdi düşman güçler değişik terör örgütleri kurdurarak, farklı isimlerle milletimizin içine

TUNCELİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, savaşların artık cephelerde olmadığını belirterek, "Eskiden ecdadımız vatanını, milletini, bayrağını, namusunu korumak için cephelerde savaşırdı. Şimdi düşman güçler değişik terör örgütleri kurdurarak, farklı isimlerle milletimizin içine salıyor." dedi.

Munzur Üniversitesini ziyaret eden Erbaş, Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek ile görüştükten sonra üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Üniversite Öğrencileriyle Buluşma" programına katıldı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasında dinin doğru anlaşılması gibi temel bir sorunun varlığını kabul etmek zorunda olduklarını söyledi. Bunun birçok sebebi bulunduğuna işaret eden Erbaş, şunları dile getirdi:

"Ümmet coğrafyasının siyasal, kültürel, ekonomik, askeri açıdan küresel müdahalelere maruz kaldığını hepimiz biliyoruz ancak bütün bunların ötesinde özellikle son asır boyunca İslam coğrafyasının inanç dünyasına, medeniyet değerlerine ümmetin ortak zeminine ve algısına yönelik ciddi müdahalelerin varlığına şahit oluyoruz. Herkesin yaşama özgürlüğünün en mukaddes ve en dokunulmaz hak olarak ilan eden İslam'ın muazzez kavramlarının masum insanların hayatlarına kasteden terör örgütleri tarafından istismar edilmesi, söz konusu örgütlerin din anlayışının ne kadar sorunlu olduğunu ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Referansını dinden aldığını iddia ederek toplumda bozgunculuk yapan DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi terör örgütlerinin İslam'ın üstün ahlak ilkelerinden uzaklaşmanın, sunulan bilginin doğru öğrenilmemesi ve yanlış bir din ile peygamber tasavvurunun neticesi olduğunu anlatan Erbaş, şöyle konuştu:

"Artık savaşlar cephelerde olmuyor. Eskiden ecdadımız vatanını, milletini, bayrağını, namusunu korumak için cephelerde savaşırdı. Şimdi düşman güçler değişik terör örgütleri kurdurarak, farklı isimlerle milletimizin içine salıyor. Gerek Anadolu, gerekse İslam coğrafyasında bu terör örgütlerine karşı Müslümanların nasıl tedbir alması gerekiyor? İşte bunun müzakeresini yapmalıyız ve bunun bilincinde olmalıyız. Bizler bunun bilincinde olacağız ve üniversite gençliği olarak, aydın insanlar olarak yakınlarımızdan başlamak üzere etrafımızı uyarmaya, bilinçlendirmeye çalışacağız."

- Tunceli Bölge Jandarma Komutanlığına ziyaret

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına da giden Erbaş, şeref defterini imzalayarak İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ile görüştü.

Çolak'a üzerinde Bakara suresinden şehitlerle ilgili ayetin yazılı olduğu plaket, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye eden Erbaş'a, Çolak da temsili Mehmetçik minyatürü hediye etti.

Erbaş, güvenlik güçlerinin yurt içi ve dışında terör örgütleriyle canla başla mücadele ettiğini vurgulayarak, kahraman güvenlik güçlerine dua ettiklerini dile getirdi.

Tuğgeneral Çolak da Tunceli'de terörle mücadelede büyük başarı sağlandığına dikkati çekerek, şunları belirtti:

"2017 yılında 188 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu, son 25 yılın en büyük rakamı ve çok ciddi bir rakam. 2018'den bu yana da 122 teröristi etkisiz hale getirdik. Bölgemizdeki terörist unsurların yüzde 70'i etkisiz hale getirildi. Bu başarıdaki en büyük etken vatandaşların bize verdiği büyük destektir. İnşallah geri kalan yüzde 30 da etkisiz hale getirilir. Terör unsurlarının hepsini yok edip ülkemize tamamen huzur ve refahı taşıyacağımıza inanıyorum."

Programlara Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve İl Müftüsü Aşır Durgun katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :