Artık dershane açılamayacak!

Artık dershane açılamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Anayasa Mahkemesi'nin dershane kararını yorumladı. Tekin, "Artık dershane açılamayacak, mevzuatta dershane yoktur" dedi..

Dershanelerin yasal dayanağının da kalmadığını vurgulayan Tekin, "İptal kararının muhatabı TBMM'dir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin A Haber canlı yayınında Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin dönüşümünü öngören yasal düzenlemeyle ilgili verdiği iptal kararını değerlendirdi. İptalin geriye dönüş anlamına gelmediğinin altını çizen Tekin, "Dershanelerin artık yasal dayanağı kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

DERSHANELERİN HUKUKİ ZEMİNİ YOK

'Kamuoyunda bir kaos oluşturmak isteyen insanlar ilk gün şöyle verdiler haberi 'Anayasa Mahkemesi kanunu iptal etti, artık dershaneler faal.' Bu mümkün değil, bu doğru değil.

Dershane olarak faaliyetlerine devam etmek isteyen arkadaşlarımızın artık hukuki zeminleri yoktur. Hukuki olarak, bir tüzel kişi olarak dershane ismi ile hizmet vermeleri mümkün değildir. Bu yapıların ne tür faaliyette bulunacaklarsa bulunsunlar bir kere bize başvurularını yaparak o özel öğretim kurumuna yönelik hizmet vereceklerini ve hangi programı uygulayacaklarını bize sunmaları gerekir.'

ÖĞRENCİ KAYDI ALMALARI MÜMKÜN DEĞİL

'Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu tür yapılara gidip taahhütte bulunmaları, çocuklarını kaydetmeleri mümkün değildir. Onların kayıt almaları kanuna göre uygun değildir.

Örgün öğretim çağındaki çocuklarımız, yani halen herhangi bir ortaöğretim kurumunda öğrenci olan çocuklarımız 10 öğrenci talep ettiği takdirde okullarımızda biz istediği her dersten takviye kursu açacağız. Öğrencilerimizden hiçbir ücret talep etmeksizin, bunun bütün maliyetini, bütün yükünü Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlerimiz çekecek şekilde biz düzenlemelerimizi yaptık.'

yeniakit