Arsenal'da kaleci krizi

Arsenal'da kaleci krizi

Arsenal'ın Kolombiyalı file bekçisi David Ospina, dizindeki sakatlık nedeniyle 2-3 ay sahalardan uzak kalacak

ANKARA (AA) - Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki rakiplerinden Arsenal'ın Kolombiyalı milli kalecisi David Ospina, sakatlığı nedeniyle en az 2 ay sahalardan uzak kalacak.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon transfer edilen David Ospina'nın eski kulübü Nice'deki sakatlığının tekrar nüksettiğini belirterek, "Ospina'nın dizinde yine sorun var ve oynayamayacak" dedi.

Kolombiyalı kalecinin son FIFA Dünya Kupası sırasında da aynı yerinden sakatlandığını ve Arsenal'da oynayacak düzeye gelmesinin 2 ayı bulduğunu söyleyen Fransız teknik adam, "Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmada ısınmadan sahaya çıkmıştı. Bu da sakatlığının tekrarlamasına yol açtı. İki veya 3 ay oynayamayacak" diye konuştu.

Wenger, nükseden sakatlıkların iyileşmesinin daha zor olduğunu ve bu nedenle Ospina'nın tamamen iyileştikten sonra antrenmanlara çıkacağını vurguladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ın Galatasaray'ı 4-1 yendiği karşılaşmada Polonyalı milli kaleci Wojciech Sczcesny'nin ikinci yarıda kırmız kart görerek oyun dışı kalmasının ardından kaleye geçen Ospina, yaptığı kritik kurtarışlarla dikkati çekmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ın Anderlecht deplasmanında kalesini, Polonyalı kalecinin kart cezasının ardından Ospina'nın da sakatlanması nedeniyle Arjantinli 22 yaşındaki Damian Emiliano Martinez koruyacak.

Kaynak:Haber Kaynağı