Arsasından geçen yolu tel örgüyle kapattı

Arsasından geçen yolu tel örgüyle kapattı

Alanya'da açtığı davayı kazandığı halde belediyeden hakkını alamadığını öne süren kişi, arsasından geçen caddeyi tel örgüyle trafiğe kapattı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde açtığı davayı kazandığı halde hakkını vermediğini öne sürdüğü belediye yetkililerine tepki gösteren Hasan Okşar, arsasından geçen caddeyi tel örgüyle kapattı.

Oba Mahallesi'nde oturan Hasan Okşar, 2772 parseldeki kendisine ait taşınmaza 18'inci madde uygulaması yapılmadan ve kamulaştırılmadan yol açıldığı, yeşil alan ve çocuk parkı yapıldığı gerekçesiyle Alanya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2005 yılında Oba Belde Belediyesi aleyhine dava açtı. Davayı kazanan Okşar, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak Obaçay Caddesi'ni tel örgülerle kapattırdı.

Kamunun kullandığı caddede kendisine ait yere gelen Hasan Okşar, gazetecilere yaptığı açıklamada 4 bin 500 metrekarelik alanı tel örgülerle çevirdiğini söyledi.

Zamanın belde belediye başkanının kendisine ait yeri yol ve park yaptığını dile getiren Okşar, "Ben de 2005 yılında mahkemeye gittim ve 6 yıl sonra kazandım. Haklarımı vermedikleri gerekçesiyle 2011 yılında da burayı kapattırdım. Ancak söz vermelerine rağmen çözüm üretmediler. Ben hakkımı istiyorum. Bu yolu kapatmamak için çok mücadele ettim. Ama anlayan olmadı." dedi.

Belediye yetkililerinin defalarca çözeceklerini söylemelerine rağmen ilerleme katedemediğini ifade eden Okşar, 2011-2016 için yetkililerden kira hakkı bedelini istediğini ancak sonuç alamadığını aktardı.

Arsasının değerinin 20 milyon lira olduğunu öne süren Okşar, olay yerine gelen polis ve zabıta ekiplerine mahkeme kararını göstererek yolu kapama hakkının olduğunu savundu.

Yolun trafiğe tamamen kapanmasıyla caddeyi kullanan araçlar dönmek zorunda kaldı. Bölgeden geçmekte zorlanan bazı vatandaşlar ise "Daha önce de burası kapandı, yetkililerin sorunu çözmesini bekliyoruz. Evlerimize bile duvarları aşarak girdik." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :