Arsal'da kaçırılan Lübnan askerleri

Arsal'da kaçırılan Lübnan askerleri

Nusra Cephesi, kaçırılan Lübnan askerlerinden 5'ini serbest bıraktı

BEYRUT (AA) - Nusra Cephesi'nin, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırılan Lübnan askerlerinden 5'ini serbest bıraktığı bildirildi.

Nusra Cephesi'nden güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırılan 18 Lübnan askerinden Sünni olan 5'inin, Arsal'ın ileri gelenlerinden Şeyh Mustafa el-Huceyri'ye teslim edildiğini, geceyi kasabada bir camide geçirdikten sonra sabah fiilen serbest kalacaklarını ifade etti.

Söz konusu askerlerin Sünni olduğunu, Sünniler ile savaşmadıkları için askerlerin serbest bırakıldığını ifade eden yetkili, "Şu an için elimizdeki Hristiyan esir askerlerden hiçbirini bırakmayacağız" dedi.

 Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 8'ini serbest bırakmıştı.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra, bölgede yeniden çıkan çatışmalarda, 17 asker ölmüş, 86 asker yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı