Arsal'da kaçırılan Lübnan askerleri

Arsal'da kaçırılan Lübnan askerleri

IŞİD, Arsal'da kaçırdığı askerlerin videosunu yayınladı

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırılan Lübnan askerleri, hükümete seslenerek 3 gün içinde Rumiyye Cezaevi'ndeki tutuklularla takas yapılmazlarsa, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör ögütü tarafından öldürüleceklerini söyledi.

İnternette, video paylaşım sitesi Youtube’da "Lübnanlı esirlerin, hükümete ve ailelerine çağrısı" başlığı altında bir görüntü yayınlandı. 5 dakika 4 saniyelik videoda, Arsal'da kaçırılan Lübnan askerlerinden 9'u, 3 gün içinde Rumiyye Cezaevi'ndeki tutuklularla takas yapılarak serbest bırakılmazlarsa, IŞİD tarafından başları kesilerek öldürüleceklerini ifade etti.

Görüntüde, bir odada IŞİD bayrağı önünde oturan, her biri ayrı ayrı konuşarak adını ve yaşadığı şehri söyleyen askerler, hükümetten Beyrut'un güneyindeki Rumiyye Cezaevi'nde kalan İslami eğilimli bazı tutuklularla takas edilmeleri için harekete geçmesini talep etti.

Üç gün içinde takas yapılmaz ve serbest bırakılmazlarsa öldürüleceklerini ifade eden askerler, ailelerine, hükümete baskı yapmak için sokağa dökülme ve gösteri düzenleme çağrısında bulundu

IŞİD'in elindeki 10 askerden 9'u videoda yer alırken, Al el-Hac Hasan isimli askerin görüntülenmediği ancak hayatta ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Konuya ilişkin Lübnan makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve IŞİD terör örgütü militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'ye yakın askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 8'ini serbest bırakmıştı.

Terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin torunu olduğunu söyleyen Ebu Musab adlı IŞİD militanı, dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, kaçırılan bir Lübnan askerinin başı kesilerek öldürüldüğünü belirterek, cesedinin fotoğrafını paylaşmıştı.

Ordu güçlerinin, IŞİD liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Ahmed el-Cuma'yı, Arsal'daki askeri barikatı geçişi sırasında gözaltına almasından sonra, bölgede yeniden çıkan çatışmalarda, 17 asker ölmüş, 86 asker yaralanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı