Arsal'da 17 Hizbullah militanı öldü

Arsal'da 17 Hizbullah militanı öldü

İran destekli Hizbullah örgütünün, Lübnan'ın Arsal kırsalında silahlı gruplara karşı yürüttüğü operasyonda kayıpları artıyor

BEYRUT (AA) - İran destekli Hizbullah örgütünün, Lübnan'ın Arsal kırsalındaki silahlı gruplara karşı başlattığı operasyonda çok sayıda kayıp verdiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hizbullah, Suriye rejimi güçleriyle Arsal kırsalındaki silahlı gruplara karşı sürdürdüğü operasyonun ikinci gününde toplam 17 kayıp verdi.

Bölgede Hizbullah'a karşı savaşan muhalifler tarafından yapılan açıklamalarda ise Hizbullah'ın çatışmaların ilk iki günündeki kaybının 50'yi aştığı iddia edildi.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada silahlı gruplar ile Hizbullah arasında arabuluculuk yapan eski Arsal Belediye Başkan Vekili Ahmed el Fiti'nin bölgedeki stratejik noktalardan Vadi Hamid'de aracına roket isabet etmesi sonucu öldüğü belirtildi.

Öte yandan, öldürülen Hizbullah militanlarının cenazelerinin başkent Beyrut'a ulaştığı ve kentin güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'de militanlar için cenaze törenleri düzenlendiği kaydedildi.

Ayrıca, orduya ait topçu birimlerinin Arsal'a sızmaya çalışan silahlı gruplara müdahalede bulunduğu bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu'ndan 30 kişinin bölgeden çekilerek Arsal'ın doğusundaki mülteci kampına sığındığı öne sürülen açıklamada, Lübnan Kızılhaçı'nın Arsal kırsalından 7 yaralı ile kadın ve çocuklardan oluşan 100 kişiyi Arsal merkezine taşıdığı bilgisi paylaşıldı.

- Arsal operasyonu

Hizbullah, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalı ile Suriye içinde yer alan Kalamun ve Filita hattında Suriye rejiminin hava desteğiyle bölgedeki silahlı gruplardan Heyet Tahrir Şam ve Özgür Suriye Ordusu'na karşı Cuma günü operasyona başlamıştı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Meclis'te yaptığı konuşmada, ordunun Arsal'da geniş kapsamlı operasyon başlatacağını ve bu operasyonun Şam yönetimi ile koordinasyon içinde olmayacağını söylemişti.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları, Pazartesi günü Arsal'ın dağlık bölgesine hava saldırıları düzenlemişti.

Askeri kaynaklar ise bölgede Hizbullah'ın, uyguladığı yeni askeri yöntemler nedeniyle daha fazla kayıp verebileceğini ifade ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :