Arno Fischer'in fotoğraf sergisi açıldı

Arno Fischer'in fotoğraf sergisi açıldı

2. Dünya Savaşı sonrası fotoğrafçılarından Arno Fischer'in fotoğraf sergisi 7 Ocak'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Alman fotoğraf sanatçısı Arno Fischer'in eserlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

Küratörlüğünü Mathias Flügge'nin üstlendiği sergi, İFA (Dış İlişkiler Enstitüsü) ve Goethe Enstitüsü-İstanbul iş birliğinde Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Fischer'in öğrencisi Andreas Rost, AA muhabirine yaptığı açıklamada Fischer'in 2.Dünya Savaşı sonrası fotoğrafçılarının en önemlisi olduğunu belirterek, fotoğraf karelerine şiirsel bir şekilde yaklaştığını söyledi.

Sanatçının eserlerinde, savaş sonrası durumu yansıtmak istediğine dikkati çeken Rost, "Fotoğrafçılığı sanat dalı olarak gösteriyordu ve bu konuda çalışıyordu. Çok kıymetli bir üniversite hocası, akademisyendi kendisi aynı zamanda. Nesiller boyunca fotoğrafçı yetiştirdi. Bu sergide 90 eseri sergileniyor. Sergideki fotoğrafların çoğu, savaş sonrası Berlin fotoğrafları. Birkaç tane de sipariş üstüne bir moda dergisi için çektiği fotoğraf var." diye konuştu.

Serginin ilk kez Türkiye'de açıldığını aktaran Rost, "Uluslararası bir fotoğrafçılık dünyası var. İstanbul'da da Ara Güler gibi muhteşem bir fotoğrafçı var ve çok ilginç, aynı dönemde İstanbul'da Ara Güler ne çektiyse Arno Fischer de aynı yıllarda Almanya'da fotoğraflar çekti. Bunları karşılaştırmak bizim için çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

2011'de, 84 yaşında vefat eden Fisher'in eserleri, 7 Ocak'a kadar görülebilecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :