Arnıavutluk'ta Enver Hoca'nın 106 odalı sığınağı müzeye dönüştürüldü

Arnıavutluk'ta Enver Hoca'nın 106 odalı sığınağı müzeye dönüştürüldü

TİRAN (AA) - Arnavutluk'ta İkinci Dünya Savaşı'nın ardından iktidara gelen ve hayatını kaybettiği 1985 yılına kadar devleti yöneten komünist lider Enver Hoca'nın olası nükleer saldırılardan...

TİRAN (AA) - Arnavutluk'ta İkinci Dünya Savaşı'nın ardından iktidara gelen ve hayatını kaybettiği 1985 yılına kadar devleti yöneten komünist lider Enver Hoca'nın olası nükleer saldırılardan korunmak amacıyla yaptırdığı sığınaklardan biri bundan böyle sanat ve tarih müzesi olarak hizmet verecek.

Arnavutluk'un faşist işgalinden kurtuluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla Başbakan Edi Rama ve Savunma Bakanı Mimi Kodheli'nin de katılımıyla hizmete giren müzeye "Bunk'Art" adı verildi.

Başbakan Rama, burada yaptığı konuşmada, dönemin komünist rejiminin sığınağı nükleer saldırılara dayanacak şekilde inşa ettirdiğini belirtti. Rama, sığınağın dönemin "süper güçlerinden" korunmak amacıyla yaptırıldığını söyledi.

Olası nükleer saldırılara karşı inşa edilen sığınağın inşasına 1972 yılında başlanmıştı. Açılışı 1978 yılında yapılan sığınağın içinde 106 oda bulunuyor. Odaların birçoğu dönemin siyasi liderleri Enver Hoca, Mehmet Shehu gibi isimler için tahsis edilirken, bir kısmı ise karargah olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı