Arnavutluk Başbakanı Rama TİKA'nın çalışmalarını inceledi

Arnavutluk Başbakanı Rama TİKA'nın çalışmalarını inceledi

Arnavutluk Başbakanı Rama ve beraberindeki heyet, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Berat-Hünkar Camisi, Halveti Tekkesi ile Berat Bekarlar Camisi'nde incelemelerde bulundu

ANKARA (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Berat kentinde başlattığı restorasyon çalışmalarını inceledi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Ajans, bu sene Arnavutluk genelinde ortak tarihi ve kültürel varlıkların korunması, sahip çıkılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Tiran Ethem Bey Camisi, Gjirokastra Pazar Camisi, Berat Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi ile Berat Bekarlar Camisi'nin restorasyon çalışmalarına başladı.

Arnavutluk Başbakanı Rama, bakanlar kurulu üyeleri ve milletvekilleri, restorasyon çalışmalarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Berat kentindeki Berat-Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi ile Berat Bekarlar Camisi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kültür Bakanı Mirala Kumbaro, TİKA Tiran Koordinatörü Necip Özay Özütok'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kumbaro, TİKA'nın Arnavutluk'a yönelik projelerinden ve restorasyon çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

TİKA, daha önce Arnavutluk'ta Preza Kale Camisi, Kruja Murad Bey Camisi, Elbasan Nazire Camisi, Korça İlyas Bey İmrahorlu Camisi ve Berat Kurşunlu Camisi'nin restorasyonunu tamamlamıştı. Osmanlı döneminde namaz vakitlerinin hesaplanması amacıyla Jirocastra Kalesi'nin bir parçası olarak inşa edilen Osmanlı Saat Kulesi de TİKA tarafından geçen yıl restore edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :