Arnavutlar "Bayrak ve Bağımsızlık Günü"nü kutladı

Arnavutlar "Bayrak ve Bağımsızlık Günü"nü kutladı

TİRAN/PRİŞTİNE (AA) - Arnavutların en önemli milli bayramı "Bayrak ve Bağımsızlık Günü", törenlerle kutlanıyor.Arnavutluk'un güneybatısındaki Avlonya'da...

TİRAN/PRİŞTİNE (AA) - Arnavutların en önemli milli bayramı "Bayrak ve Bağımsızlık Günü", törenlerle kutlanıyor.

Arnavutluk'un güneybatısındaki Avlonya'da düzenlenen merkezi törene, Cumhurbaşkanı Bujar Nishani'nin yanı sıra Makedonya, Kosova, Karadağ ve diğer ülkelerden çok sayıda Arnavut vatandaş katıldı.

Başken Tiran'daki İskender Bey Meydanı'ndaki kutlamalara da vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, burada yaptığı konuşmada, 28 Kasım'ı "kutsal bir gün" olarak nitelendirerek, "104 yıldır bağımsızız. Bununla gurur duymalıyız. 104 yıllık bağımsızlık, bir başarı hikayesidir. İyi günler önümüzde. Tiran ve Arnavutluk'u modernize etmek için çalışmalıyız." dedi.

Başbakan Edi Rama da sosyal medya üzerinden vatandaşların bu önemli bayramını tebrik etti.

Öte yandan, "Bayrak ve Bağımsızlık Günü" Kosova'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Kosova'nın ilk cumhurbaşkanı İbrahim Rugova ve Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) kurucularından Zahir Pajaziti'nin mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

28 Kasım Bayrak ve Bağımsızlık Günü dolayısıyla Makedonya'da yaşayan Arnavutlar da bir dizi etkinlik düzenliyor.

28 Kasım 1912 tarihinde Avlonya Millet Meclisinde Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edilmesinin ardından, "Bayrak ve Bağımsızlık Günü" 104 yıldır ülke genelinde ve Arnavut nüfusun yaşadığı diğer ülkelerde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :