Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olacak

Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olacak

Gelecek yıl okullarda Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olarak okutulacak - Müfredata alınacak Arnavutça ve Boşnakça derslerinin programı ve materyalleri Trakya Üniversitesince hazırlanacak

EDİRNE (AA) - Gelecek yıl okullarda Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olarak okutulacak. Müfredata alınacak Arnavutça ve Boşnakça derslerinin programı ve materyalleri Trakya Üniversitesince (TÜ) hazırlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, TÜ Rektörlük toplantı salonundaki protokol imza töreninde, gelecek yıl 5. sınıftan itibaren Arnavutça ve Boşnakçanın seçmeli ders olarak müfredata alınacağını bildirdi.

Gençoğlu, Arnavutça ve Boşnakça derslerinin müfredat ve ders materyallerinin Trakya Üniversitesince hazırlanacağını ifade ederek, "Biz Boşnakça ve Arnavutça'ya bir yabancı dil olarak bakmıyoruz. Ortak medeniyet bağımızı kuran dillerden. Bosna Hersek'te 6 bin Boşnak öğrenci Türkçe öğreniyor, biz de diyoruz ki 'Bizim çocuklarımız da onlara Dobri Dosli diyebilsin, temel seviyede onlara hitap edebilsin' Bu da bizim açımızdan bir kültürel buluşma olarak değerlendirilecek diye ümit ediyorum." diye konuştu.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite olarak misyonlarının ve açılımlarının Balkanlar olduğunu ifade ederek, adı geçen dillerin ders programlarının üniversitelerince hazırlanacak olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

Daha sonra protokol, Gençoğlu ve Tabakoğlu tarafından imza altına alındı.

Törene TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve TÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :