Armağan Koleji’ndeki çocuklar gönüllerince eğlendi

Armağan Koleji’ndeki çocuklar gönüllerince eğlendi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve bugün de çocukların sesi olarak günlerini dilediklerince kutlamak amacıyla düzenlenen lunapark etkinliğinde Armağan Koleji öğrencileri gönüllerince eğlendiler.

3/A sınıf öğretmeni Dilek Elyar ‘’Günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair sözleşmedir. Çocukların, sosyal, ekonomik ve kültürel her türlü imkandan faydalanması gereklidir. Çocuklar her milletin güvencesidir. Çocuklarını ihmal eden ülkeler tükenmeye ve özlerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

Sevgi, dünyaya gelen her varlıkta en esaslı bir unsur, en parlak bir nur ve en büyük bir kuvvettir. Çocuk, ilk defa dünyaya gözlerini açtığı zaman, sevgi ile karşılaşır; şefkatle gerilmiş ruhları görür ve muhabbetle atan kalblere sırtını vererek büyür. Sevgi yumağı olan anne ve babalar çocuğu için ölmesini bilen, başkaları için yaşamayı ve yaşatmayı en büyük gaye edinen şefkat kahramanlarıdır.’’ dedi.

Çocuklar böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden çok memnun olduklarını dile getirdiler ve öğretmenlerine teşekkürlerini ilettiler.