Arkeolojik çalışmalar kitap haline getirildi

Arkeolojik çalışmalar kitap haline getirildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de yapılan arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları hakkında kitap hazırlandı."Kırşehir arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları"...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de yapılan arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları hakkında kitap hazırlandı.

"Kırşehir arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları" kitabını hazırlayan komisyon üyeleri Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Şentürk, Kırşehir'in tarihte hangi medeniyetleri barındırdığının bu kitapla öğrenileceğini ve kentin zengin tarihinin tanıtılmasına vesile olacağını söyledi.

Kırşehir'de yaşamış uygarlıklara ve tarihine bu kitapla ışık tutulacağını belirten Şentürk, "Kırşehir ve ilçeleriyle beraberindeki kazı alanlarında yapılan bilimsel araştırmaların tarih ve tarih öncesine ait önemli kalıntıların, bulguların, gün ışığına çıkarılmasıyla aslında geçmişimiz aydınlatıldı. Kazı ve yüzey araştırmalarının anlatıldığı bu kitapla, Kırşehir'in sosyal, kültürel turizm ve ekonomik değerlerine katkı sağlayabileceği gibi, kitap sayesinde gelecek nesil şehrimiz yapısını ve tarihteki yerini daha iyi öğrenmiş olacaktır" dedi.

Valilik ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan "Kırşehir arkeoloji ve paleoantropoloji çalışmaları" kitabı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan tarafından Vali Şentürk'e hediye edildi.

Arkeolojik çalışmalar kitap haline getirildi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :