"Arkadaş bulma bahanesiyle yağmaya" 15 yıl hapis istemi

"Arkadaş bulma bahanesiyle yağmaya" 15 yıl hapis istemi

Erzurum'da, biçerdöverle ekin biçmek için Tokat'tan kente gelen kişiyi, arkadaş bulma bahanesiyle kandırdıktan sonra silah tehdidiyle 2 bin 500 lirasını gasbettikleri öne sürülen 2'si kadın 5 sanık hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, biçerdöverle ekin biçmek için kente gelen kişiyi, arkadaş bulma bahanesiyle kandırıp bir süre eğlendikten sonra silah zoruyla 2 bin 500 lirasını gasbettikleri öne sürülen 2'si kadın 5 sanık hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hasan A. "müşteki", Metin Ç, Fatih Y, Hamza Ç, Sümeyye Ş. ve kız kardeşi Satu Ş. "sanık" sıfatıyla yer alırken, bu kişilerden Hasan A'nın bu yılın ağustos ayında ekin biçmek için biçerdöveri ile Tokat'tan Erzurum'a geldiği belirtildi.

Sanıklardan Metin Ç'nin, kente gelen ve önceden tanıdığı Hasan A'yı arayıp "Erzurum'da yalnızsın, sana arkadaş lazım" dediği anlatılan iddianamede, sanık Metin Ç'nin girişi sonrası müşteki Hasan A'nin "Ali" isimli bir kişi tarafından Satu Ş. ve Sümeyye Ş, kardeşlerle tanıştırıldığı kaydedildi.

İddianamede, Hasan A. ile 2 gün gezen 2 kız kardeş ile Metin Ç, Fatih Y. ve Hamza Ç'nin olaydan önce müştekinin parasını almak için plan yaptığı belirtilerek, olay günü de gece saatlerinde içerisinde Fatih Y, Sümeyye Ş. ve Satu Ş'nin bulunduğu ve Hasan A'nın kullandığı aracın önünün önceden plan gereğince küçük yaştaki Ö.Ö. ile Hamza Ç. tarafından havaya ateş açılarak kesildiği anlatıldı.

Hamza Ç. ile Ö.Ö'nün, bu kişileri araçtan indirdikten sonra silahla Hasan A'nın ayaklarına doğru silahla ateş açtıkları, üzerindeki 2 bin 500 lirayı gasbettikleri ve aracının anahtarını alıp boş araziye attıkları belirtilen iddianamede, 5 şüphelinin olayın anlaşılmaması için Hasan A'nın yanından ayrı ayrı ayrılıp uzaklaştığı bildirildi.

İddianamede, Sümeyye ve Satu Ş. kardeşler ile Fatih Y'nin haklarındaki suçlamayı kabul ettiği, diğerlerinin reddettiği anlatılarak, Metin Ç, Fatih Y, Hamza Ç, Sümeyye Ş, kız kardeşi Satu Ş'nin "silahlı yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :